En 57-årig mand skal i fængsel i foreløbig fire uger, mistænkt for at handle med stoffer i et kolonihavehus i Hørsholm. Foto: Fred Jacobsen
En 57-årig mand skal i fængsel i foreløbig fire uger, mistænkt for at handle med stoffer i et kolonihavehus i Hørsholm. Foto: Fred Jacobsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kolonihavehus i Hørsholm ransaget: Det var en narkobule

57-årig sigtet for narkohandel i haveforening og fængslet i fire uger

En 57-årig mand er tidligere i dag ved retten i Helsingør fængslet i forløbig fire uger, fordi politiet har begrundet mistanke om, at han har handlet med narkotika fra et kolonihavehus på Lucernevej i Hørsholm Haveforening.

Manden har de seneste seks til otte måneder boet i kolonihavehuset, som ejes af hans tidligere kæreste. Da politiet ransagede huset, fandt betjentene 237 g kokain og 100 g hash, som var gemt i en betonsokkel i huset. Derud over fandt de næsten 1700 metadonpiller, der til gengæld lå åbent fremme.

Brød ind i huset

Selve ransagningen var et drama: Den 7. juli om formiddagen knuste politiet en rude i huset og skaffede sig på den måde adgang til det, der mistænkes for at være en narkobule.

For ud over den narkotika, der blev fundet, fandt politiet også en elektronvægt, et visakort plus en mobiltelefon på et sofabord. Altsammen fund, som styrker antagelsen om, at der blev handlet med narkotika på Lucernevej, som ligger i haveforeningen ud til Helsingørmotorvejen.

Tager selv metadionpiller

I retten forklarede den 57-årige sigtede, at han ikke kender noget til hverken de 237 g kokain eller hashen. Han ville dog vedkende sig metadonpillerne. Manden forklarede, at han som misbruger selv bruger metadon.

Den 57-årige forklarede også, at selv om det var ham, der havde fået stillet kolonihavehuset til rådighed af sin ekskæreste, færdedes der en del andre personer i huset. Manden fortalte i retten, at han lagde nøglen et sted, så disse personer kunne komme ind.

Retten fandt mistanken om, at der foregik handel med stoffer i kolonihavehuset, for begrundet og fængslede manden frem til den 10. august. I den periode skal politiets efterforskere så finde ud af, i hvor høj grad den 57-årige kan knyttes til de fundne mængder narkotika.

Udvist for evigt

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den 57-årige er iraner og fik en udvisningsdom i 2005, hvor han blev udvist af landet for bestandigt. Det kom dog frem, at han aldrig har været ude af landet.

Manden er også tidligere dømt for kørsel i narkopåvirket tilstand og har også en dom for at være i besiddelse af både kokain og heroin.

Publiceret: 13. Juli 2017 13:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!