Kommunalbestyrelsen har vedtaget lokalplanen for en støjvold ved Hørsholm Golf uden en indsigelse fra en nær nabo. Illustration: Hørsholm Kommune
Kommunalbestyrelsen har vedtaget lokalplanen for en støjvold ved Hørsholm Golf uden en indsigelse fra en nær nabo. Illustration: Hørsholm Kommune
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommunen ’glemte’ klage over støjvold

Lokalplanen om støjvold ved Hørsholm Golf skal måske ud i en helt ny høringsfase på otte uger

Politikerne i Miljø- og planlægningsudvalget skal nu forholde sig til, om høringsfasen om Lokalplan 157 om en støjvold ved Hørsholm Golf ud mod Isterødvejen skal gå om. Det kan nemlig blive konsekvensen af, at kommunens administration har overset en indsigelse nogle meget nære naboer til støjvolden på Stumpedyssevej 2. Det vil sige, at kommunalbestyrelsen den 28. november vedtog lokalplanen uden at have set alle indsigelser.

“Jeg kan ikke sige andet end at brevet med indsigelsen havde forputtet sig. Det er en fejl. Det må ikke ske,” siger Peter Antonsen (BL), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

Udvalget skal derfor torsdag den 23. februar beslutte, om hele den otte uger lange høringsfrist skal gå om eller at lokalplanen alligevel kan vedtages, som den er.

“Vi skal drøfte, om der er så meget som skyggen af en mulighed for at man med indsigelsen ville nå et andet resultat,” forklarer Peter Antonsen, som til Ugebladet ikke selv vil fortælle, med hvilken holdning han selv går ind i sagen.

Beboerne på Stumpedyssevej 2 har selv gjort kommunen opmærksom på, at der i sagsbehandlingen ikke var taget højde for deres indsigelse. De har også klaget til Planklagenævnet over lokalplanens vedtagelse, så der nu ligger to klager over Hørsholm Kommune i Planklagenævnet: En fra Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm (DN) og en fra Stumpedyssevej 2.

Stor ændring for de få

Naboerne skriver, at de finder det “uacceptabelt at lave så meget om på naturen”, og fortsætter i den glemte indsigelse:

“Dette er en meget omfattende omformning af landskabet med henblik på at sænke støjniveauet for få golfspillere, der befinder sig på golfbanen få timer om ugen og etableringen af jordvolden er en indbringende forretning”, hedder det blandt andet.

Beboerne ønsker ikke at stå frem i Ugebladet, men frygter, at lyden fra trafikken på Isterødvejen vil blive kastet tilbage på dem fra støjvolden, så de får støj, som de ellers ikke har. De mener også, at kommunens har undervurderet, hvor meget støj der vil være fra lastbiler på Isterødvejen i den periode, hvor volden skal bygges.

Ikke meget at komme efter

Kommunen har efter naboklagerne målt trafikken på ny og konkluderer, at de ekstra 80 lastbiler, der vil køre på vejen i byggefasen, påvirker støjen så lidt, at det slet ikke kan høres.

Kommunen siger også, at støjvolden ikke vil reflektere lyden fra trafikken:

“En støjvold, bygget af jord med skrå hældning og beklædt med græsdække og planter vurderes til at være akustisk lydabsorberende”, hedder det i materialet til udvalgsmødet.

Det er en fejl. Det må ikke ske.

Peter Antonsen (BL)

Publiceret: 23. Februar 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere