Sådan kom et hus i lokalområdet til at se ud, efter det havde været igennem Pernille Arends tegnestue

Sådan kom et hus i lokalområdet til at se ud, efter det havde været igennem Pernille Arends tegnestue

Hørsholm-arkitekt puster nyt liv i parcelhuse

Pernille Arends bidrager til ny bog, hvor man kan lære at bygge om. Udgivelsen markeres blandt andet med arrangement på Hørsholm Bibliotek

Af
Pernille Kristensen

Pernille Arends har arbejdet som arkitekt i Hørsholm og Rungsted i de sidste 10 år. Det arbejde har givet hende en masse lokale erfaringer med, hvordan man både bygger nyt og bygger til på huse, så det er i harmoni med omgivelserne, og nogle af de erfaringer er kommet med i den nye bog "Nyt liv i parcelhuset" af boligjournalisterne Marianne Sommer og Trine Baadsgaard.
I bogen findes en række tips, tricks og ikke mindst masser af inspiration til, hvordan man kan peppe sit parcelhus op uden nødvendigvis at bruge en formue og at risikere at gå helt skævt arkitektonisk.
Pernille Arends arkitektstue har sammen med to andre firmaer bidraget med hvert sit bud på, hvordan man kan ombygge et typehus fra 1980'erne.
"Jeg ser folks hjem som rammen om deres familieliv og ikke som et arkitektonisk objekt. Det kommer i anden række. Men når vi har en kasse, så kan vi selvfølgelig lige så godt gøre den flot – det ene udelukker bestemt ikke det andet," er en af Pernille Arends pointer i bogen.
"Nyt liv i parcelhuset" udkommer 11. maj, og i den forbindelse kan man på Hørsholm Bibliotek samme aften kl. 19 deltage i foredrag og spørgearrangement, hvor man er velkommen til at tage skitser og fotos af sit eget hus med for at få råd og vejledning af blandt andet Pernille Arends. Billetter á 30 kr kan købes på biblioteket.

.

Det er næsten ikke til at tro, at det er det samme hus, der her ses inden renoveringen.

Det er næsten ikke til at tro, at det er det samme hus, der her ses inden renoveringen.

Publiceret 08 May 2009 14:30

SENESTE TV