23-årige Andreas har skuespillerdrømme i New York

Han er model, har været med i en af Dúnés musikvideoer og har lavet adskillige reklamer for TV2 Zulu. Den 23-årige model og skuespiller Andreas Holm-Hansen fra Hørsholm er rejst til New York for ar studere på skuespillerskole

Han er rødhåret, 23 år gammel og fra Hørsholm. Andreas Holm-Hansen har flere modeljobs og reklamefilm bag sig og rejste for nylig til New York for at udleve drømmen om at blive skuespiller på New York Film Academy.
 
Vi har stillet Andreas en række spørgsmål om hans liv og tiden i New York.
 
Hvorfor bestemte du dig for skuespil- og modelbranchen?
 
"Det er en utrolig spændende og udfordrende branche. Der er hård konkurrence - specielt her i USA - så jeg skal hele tiden udvikle mit talent og tvinges derfor til altid at holde mig aktiv for at nå mit mål om at blive professionel."
 
Hvordan startede du inden for skuespil og senere som model?
 
"Jeg startede med at være statist på nogle forskellige produktioner, alt fra film og tv til musikvideoer og reklamer. Det var spændende, så jeg ville gerne prøve at være den, kameraet var på, så jeg fik taget nogle headshots (profilbilleder), begyndte at sende mine billeder og dengang meget lille CV ud til forskellige bureauer for at komme i deres kartotek. Jeg var heldig at få nogle forskellige jobs. Mit første store job var en rolle i Dúnés musikvideo til "Victim Of The City."

Høvdingebold og Zulu

Hvilken form for arbejde har du haft i Danmark?
 
"Jeg har været et af ansigterne i DSBs S-more-reklamer, fyren i Sundhedsstyrelsens Stop Før 5- reklame, hovedpersonen i Zulu-reklamerne (testvinder-reklamerne), Zulu Comedy Festival 2010 - reklame med Carsten Bang og Barbara Zatler, reklame for brætspillet EGO på Zulu, en Jule Bingo Bango-reklame med Lisbeth Østergaard og forskellige kortfilm, blandt andet en afgangsfilm fra SUPER16, der blev nomineret til en Robert. Og ja, så var jeg også med på de rødhåredes hold i anden sæson af høvdingebold på DR."
 
Hvorfor tog du til New York?
 
"Er vild med byen! Der er så meget liv og uendelige muligheder. Har altid drømt om at komme herover og studere et semester eller et helt år. Nu er jeg så heldig, at jeg kan være her et helt år."
 
Hvornår besluttede du dig for at rejse til USA?
 
"For tre år siden kom tanken ind i mit hoved, men den gang vidste jeg ikke, hvad jeg ville studere herovre. Så for to år siden, da jeg begyndte at få interesse for skuespil, gjorde jeg noget seriøst ud af det og besluttede mig for at lægge alle min kræfter i det og give det al min opmærksomhed."

Andreas Holm-Hansen i New York. Privatfoto.

Andreas Holm-Hansen i New York. Privatfoto.

Det bedste valg

Er det et godt valg?
 
"Det er et af de bedste valg, jeg nogen sinde har taget."
 
Hvordan er det?
 
"Fantastisk. Der er god undervisning, gode lærere. Jeg bor på et kollegie (stort værelse) med en fra min klasse. Fordi der også er en film/instruktør/produktions-linje på skolen, er der uendelige muligheder for at bruge det man lærer på skolen i praksis, da de hele tiden skal skyde en masse små film."
 
Savner du nogensinde Danmark?
 
"Det gør jeg af og til. Har min familie, min kæreste og venner derhjemme. Kan heller ikke arbejde herovre, til jeg bliver færdig med skolen, så saver at kunne arbejde hjemme i Danmark. Men ellers savner jeg ikke rigtig noget. Jeg klarer mig uden rugbrød og den sprøde humor."
 
Har du fået lavet noget i USA, og er der noget i vente?
 
"Har lavet nogle små studentfilms, en quarterfilm og en afgangsfilm, så noget af det er færdigt og noget er i postproduktion. Lige nu er der ikke noget i vente, men det kommer der, det kan være i morgen eller om en uge, det er altså noget, der er rigtig fedt ved den her skole!"

Løb gennem Times Square

Hvad har været det bedste/sjoveste indtil videre?
 
"Jeg var på "set" for et par dage siden, hvor vi skulle lave nogle slåsscener og en scene, hvor vi løber efter en fyr, vi skal fange. Så vi løb i Harlem, gennem Times Square, hvor der var fyldt med mennesker, og andre steder på Manhattan. Det er virkelig fedt at optage i NYC."
 
Har du nogle gode råd til andre, der gerne vil være skuespiller eller model?
 
"Alle har muligheden for nå deres mål! Folk kommer til at give dig alle mulige forskellige råd og bemærkninger på din vej, så det er vigtigt, at du ikke mister troen på dig selv og følger din egen "gut-feeling." Det er hårdt lige som alt andet her i verden, så gå helhjertet ind i det, hvis det virkelig er det, du brænder for. "

Publiceret 15 November 2011 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV