Uanset om du er gift eller enlig er du velkommen til at komme til singlegudstjeneste og tale med om livets store spørgsmål, opfordrer sognepræst Per Melhof, Hørsholm Kirke. Arkivfoto

Uanset om du er gift eller enlig er du velkommen til at komme til singlegudstjeneste og tale med om livets store spørgsmål, opfordrer sognepræst Per Melhof, Hørsholm Kirke. Arkivfoto

Kom til singlegudstjeneste og få svar på livets store spørgsmål

Hørsholm Kirke holder den anden singlegudstjeneste - og uanset du er gift eller enlig er du velkommen

Af
Morten Timm

Morten Timm

Invitationen er åben for alle - hvad enten du er gift eller enlig - når Hørsholm Kirke på tirsdag den 20. november kl. 19 for anden gang inviterer til singlegudstjeneste.
"Vi var meget spændte om nogen turde tage imod den lidt usædvanlige invitation, da vi for en måned siden holdt den første singlegudstjeneste. Men der kom 40 voksne til aftengudstjeneste, spisning og debat om livets store spørgsmål," fortæller sognepræst Per Melhof.
Så han glæder sig til igen at åbne kirkens og sognegårdens døre for at dele erfaringer og tage livtag med spørgsmål om liv, død, adskillelse, møde, tillid og tro.
"Den store overskrift er 'Tro, håb og kærlighed'. Det er ingen nyhed, men det er altid kirkens anliggende. Det nye er at mødes i kirken og få mulighed for at dele erfaringer med hinanden," siger sognepræsten.

Kirkedate

"Vi står dybest set alle alene med livets store spørgsmål, men vi har brug for at tale med andre om dem. Nogle taler måske med kæresten eller ægtefællen om den slags. Men singlegudstjenesterne er et tiltrængt tilbud om denne samtale," mener Per Melhof.
Uanset om du er alene, eller din ægtefælle eller kæreste ikke har tid eller lyst til at tale om sådan noget lige nu, så kan det altså lade sig gøre. Ved singlegudstjenesterne er der netop nogen, der har lyst til at både tale og lytte.
"Singlegudstjenesten er med andre ord et tilbud om en kirkedate, hvor vi tager hinandens tanker og ideer alvorligt," understreger han.

Mads og Monopolet

Ideen til singlegudstjenesterne er oprindelig kommet fra nogle konfirmandforældre. De forslog kirken som et mødested for debat om etiske dilemmaer.
Konfirmandforældrene ville gerne lytte, men de efterlyste også dialog og mulighed for at komme til orde i en fælles samtale med andre voksne.
"Derfor er der også kommet sådan lidt ?Mads og Monopolet? over selve konceptet," fortsætter Per Melhof.
"Deltagerne kan selv komme med forslag til etiske dilemmaer, de ønsker taget op. Så prøver vi i fællesskab at finde synsvinkler og muligheder," tilføjer han.
Ved en indledende temagudstjeneste i kirken sættes fokus på aftenens emne. Gennem tekster, salmer og sange forsøger man at sætte samtalen i gang. Og efter gudstjenesten er der lejlighed til at mødes med de andre over lidt at spise og drikke i sognegården.
"Den eneste risiko er at tænke nyt og møde nye mennesker. Og det er vel en risiko, der er til at leve med," slutter sognepræst Per Melhof.

Publiceret 16 November 2012 10:30