Ti meget forskellige kvindelige kunstnere lader sig inspirere af Karens Blixens livshistorie på udstillingen og minifestivallen 'Vejene omkring...'

Ti meget forskellige kvindelige kunstnere lader sig inspirere af Karens Blixens livshistorie på udstillingen og minifestivallen 'Vejene omkring...'

Med Blixen i bagagen

På minifestivallen og udstillingen 'Vejene omkring...' vil ti kvindelige kunstnere lade sig inspirere af Karen Blixens livshistorie

Af
Af Marie Gribel Vorum

Kun de færreste ved, at Karen Blixen først for alvor debuterede som forfatter, da hun var næsten halvtreds år. Nu, halvtreds år efter hendes død, har ti forkellige kvinder sammen skabt minifestivalen 'Vejene omkring...,' der fokuserer på pointerne i Karen Blixens fortællinger og livshistorie.

Fælles for kunstnerne er, at de selv netop slev er blevet eller har udsigt til de halvtreds år og tilhører en generation af kvinder og kunstnere, der altid har haft Karen Blixen i bagagen. På kryds og tværs har de udfordret hinanden og sig selv i deres kunstneriske udtryk, og du kan blandet andet opleve resultatet i form af lydkunst, fotokunst, film og teater.

"I dag går vi rundt med en vrangforestilling om, at ens identitet er noget man finder frem til som teenager, hvorefter man målrettet går efter at få kærlighed, karriere og krop på plads. For så at gøre status, når man er fyldt fyrre. Men Karen Blixen viste jo, at det også kan være ad omveje og sent i livet, at man finder frem til sin egentlige identitet. Først da hun var blevet skilt, kronisk syg, var gået konkurs, havde mistet sit livs kærlighed og var flyttet hjem til sin mor blev hun til den forfatter og store personlighed, vi kender. Det er en historie, jeg synes, vi har godt af at blive mindet om," siger retoriker Barbara Læssøe Stephensen, som er initiativtager til festivallen.

Deltagere i 'Vejene omkring' er skuespiller Petrine Agger, grafiker Jeanne Betak, beklædningsdesigner Anne Damgaard, skuespiller Mette Frank, billedkunstner Marianne Grønnow, billedhugger Tina Maria Nielsen, DJ Katrine Ring, retoriker Barbara Læssøe Stephensen, forfatter Janne Teller og smykkedesigner Carolina Vallejo.

Festivallen finder sted på Karen Blixen Museet i weekenden den 9. -10. februar, og selve udstillingen fortsætter frem til 1. april.

Publiceret 31 January 2013 17:45