Blak giver koncert på Store Scene under Årets Kulturdag. Pressefoto

Blak giver koncert på Store Scene under Årets Kulturdag. Pressefoto

Er du “Nede Mette”, så tag til Kulturdag

Rap-kometen Blak, der har skabt en landeplage med “Nede Mette”, kan opleves på Kulturdagen 20. august

Årets Kulturdag den 20. august på Ridebanen i Hørsholm kan præsentere intet mindre end årets danske sommerhit “Nede Mette”, når rap-kometen Blak giver koncert på Store Scene.
Den 27-årige rapper har fået et monsterhit med sit inciterende nummer om den rebelske Mette og har netop modtaget platin for “Nede Mette”, der er vandret direkte ind i de unges sprogbrug og vælter ud af snart sagt enhver tændt radio.
Læs også: Kulturdagen flytter - går efter mere tørt vejr
Blak udgav “Nede Mette” i april, og i juni rundede sangen 10 millioner afspilninger på Spotify. I øjeblikket streames sangen mere end 200.000 gange dagligt på diverse tjenester.
Blaks borgerlige navn er Henrik Blak. Han har lavet musik, siden han var 13 år, primært som sangskriver for andre kunstnere, og “Nede Mette” er hans første solohit.
“Sangen er i bund og grund en fortælling om en type, jeg har mødt flere gange i mit liv, nærmere end det er en specifik person. Teksten og vendingerne i sangen er humoristiske og med bedste intention. Verden har brug for at smile i tider som disse, og det føler jeg, at sangen bidrager til,” siger Blak selv om sangen.
Nu er hele Danmark nede med “Nede Mette” og Blak - også Kulturdagen 20. august, hvor der er gratis adgang til alle koncerter og events.
“Det er jo sin sag at få de unges opmærksomhed i dag, men jeg synes virkelig, at vi her i Hørsholm har godt fat i den unge generation, både som deltagere i Trommens egne musicals og som publikum til koncerter i Trommen og her på Kulturdagen, hvor Blak føjer sig fint til koncerterne med Citybois og Emilie Esther i fjor”, siger Nadja Maria Hageskov, formand for Sport-, Fritid- og Kulturvalget i Hørsholm Kommune, der arrangerer Kulturdagen i samarbejde med Trommen.
Af øvrige navne på plakaten til årets Kulturdag er tidligere offentliggjort popsangeren Sys Bjerre og operatrioen De 3 Kgl. Tenorer. Flere navne afsløres hen over sommeren.

null

Publiceret 10 July 2016 06:45

SENESTE TV