Syv fantastiske historier på syv søndage

I løbet af syv uger fortæller syv skuespillere fantastiske fortællinger af Karen Blixen

Karen Blixens “Syv fantastiske fortællinger” bliver læst op på Rungstedlund syv søndage i træk. Det er syv skuespillere, der fortolker Blixens sælsomme, skæbnesvangre og dramatiske fortællinger om kærlighedsrus, forvekslinger og mord.
Karen Blixen fik sit internationale gennembrud i 1934, da “Seven Gothic Tales” blev udsendt i USA. Fortællingerne udspiller sig i en brydningstid mellem enevælde og borgerskab i midten af det 19. århundrede, hvor det bruser af søslag, dueller og stormfloder.

Djævelske luner

Karen Blixens fortællinger er fyldt med djævelske luner, humor og indlejret symbolik, som flettes ind i mødet mellem de unge mænd og kvinder, som tror at lykken er sikret og de ældre, som kærer sig om poesiens udødelighed.
“Poesien, humoren og det storladne drama bliver forstærket, forførende og gribende, når Blixens fortællinger læses op af syv fantastiske skuespillere: Ellen Hillingsø, Danica Curcic, Joen Bille, Birgitte Hjort Sørensen, Karen-Lise Mynster, Olaf Johannessen og Solbjørg Højfeldt,” skriver Karen Blixen Museet i en pressemeddelelse.

Sådan ligger programmet

Karen Blixens fortællinger rummer mange naturskønne og stemningsfyldte landskaber. Derfor vil hendes fortællinger blive læst op i Blixens egen have med udsigt til de høje kastanjetræer. Udsigten, naturens duft og lyde bliver en del af fortællingerne, når publikum sidder i et hvidt telt i haven. Teltet opvarmes, når forårets lune mindskes og åbnes yderligere, når sommervarmen trænger sig på.
Søndag 23. april klokken 11.00 til 13.30 læser Ellen Hillingsø ”Den gamle vandrende ridder”.
Søndag 30. april klokken 10.30 til 15.00 læses ”Digteren” af Danica Curcic.
Søndag 7. maj klokken 10.30 til 15.45 er det ”Drømmerne” der oplæses af Joen Bille.
Søndag 14. maj klokken 10.30 til 14.30 er det ”Et familieselskab i Helsingør”, som bliver læst op af Birgitte Hjort Sørensen.
Søndag 21. maj klokken 10.30 til 14:30 er det fortællingen ”Aben”, som Karen-Lise Mynster læser.
Søndag 28. maj klokken 10.30 til 15.15 læses ”Vejene omkring Pisa” af Olaf Johannessen.
Søndag 4. juni klokken 10.30 til 15.30 læser Solbjørg Højfeldt fortællingen ”Syndfloden over Norderney”.

Billetter kan købes på politiken.dk/plus/arrangementer/debatogforedrag/. Til oplæsningerne vil det også være muligt at købe mad og drikke.

Publiceret 21 April 2017 09:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV