Nyt publikumshus opføres i Arboretet

Publikumshuset skal være det naturlige mødested for havens gæster

I løbet af foråret er det blevet flyttet rundt på sjældne træer og buske i Arboretet for at gøre plads til byggeriet af det nye publikumshus, som snart gå i gang. Ideen med publikumshusets er at skabe et naturligt mødested i haven - for eksempel for deltagerne på de rundvisninger, som Københavns Universitet løbende afholder for at informere om de mange sjældne træer og buske, der vokser i Arboretet. Derudover vil der blive opsat borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte madpakke.

Undervisning og puslerum

Publikumshuset kommer til at fylde cirka 150 m2. Huset vil også indeholde toiletter og pusleplads, som er meget efterspurgt af de besøgende. Der vil også blive bygget et undervisningsrum, som blandt andet kan bruges af studerende fra Københavns Universitet til undersøgelser af plantemateriale fra Arboretet. Ud over Publikumshuset bygges et nyt hus til Københavns Universitets forskere samt 15. Juni Fondens administration. 15. Juni Fonden, som har til formål at sikre og forbedre de danske landskabelige og naturmæssige værdier, står for byggeriet. srj

Publiceret 30 June 2017 13:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV