Sognegården fejrer ti år

Det lige så gamle Steinway-klaver vil blive flittigt brugt i efterårets program

I august 2007 stod Hørsholm Sognegård ved Ridebanen færdig. Det er dermed også ti år siden, at sognegården fik sit velklingende Steinway-flygel, og jubilæet for hus og flygel markeres med et festfyrværkeri af musikarrangementer i efteråret, fremgår det af en pressemeddelelse.
Allerede tilbage i 2007 opstod 'Fællessang & Flygelklang' – et fyraftensarrangement på fredag eftermiddage, hvor adskillige solister har optrådt gennem årene med meget varierede programmer.
Fællessang & flygelklang fortsætter i efteråret 2017, men for at fejre jubilæet har man skruet op for musikken, og der vil således være en del flere arrangementer end normalt.
Fredag 8. september indledes med pianist Morten Mogensen, der blandt andet vil spille dansk klavermusik.
Fredag 29. september bliver der koncert for firehændigt klaver – pianisterne Cathrine Penderup og Tonya Lemoh spiller musik af blandt andre Schubert og Schumann. Begge pianister gæstede i øvrigt sognegården i første sæson.
Det samme gælder den unge pianist Jonathan Siahaan, der dengang var meget ung. Han vil spille et program fredag 13. oktober.

Slutter med cello og klaver

10. november kommer en duo med saxofon og laver et program over Aakjærs sange, og efteråret rundes af med cello og klaver 24. november, hvor cellisten Ida Johanne Kühn Riegels, som mange kender fra Ro til Tro-andagterne i kirken, vil spille Brahms. Hun akkompagneres på flyglet af organist Erik Hildebrandt-Nielsen.
Alle fredagsarrangementerne begynder kl. 16 og varer cirka en time. Der er gratis adgang og kulturhuset byder på kaffe og kage i pausen.
Torsdag 5. oktober kommer pianist Katrine Gislinge, som vil spille en aftenkoncert med blandt andet Beethovens kendte Måneskinssonate på programmet. Denne aften vil der være entré.
Sognegården er tegnet af Henning Larsen Architects og siden første sæson er den blevet udsmykket både udvendigt og indvendigt.
jesl

I anledning af jubilæet er der skruet op for antallet af arrangementer i efteråret, hvor der vil blive god brug for sognegårdens fine Steinway-flygel. Pressefoto

I anledning af jubilæet er der skruet op for antallet af arrangementer i efteråret, hvor der vil blive god brug for sognegårdens fine Steinway-flygel. Pressefoto

Publiceret 03 September 2017 07:00

SENESTE TV