George Condos tegninger på Louisiana

Den amerikanske kunstner viser for første i Skandinavien sine tegninger gennem fire årtier

'Louisiana on Paper'. 'George Condo: The Way I Think'
Det er under disse overskrifter, at kunstmuseet Louisiana her fra 9. november åbner dørene for en udstilling med tegninger af den amerikanske kunstner George Condo fra årene 1979-2015.
Den amerikanske kunstner George Condo (f. 1957) har ikke tidligere været vist i Skandinavien, og dermed er hans tegninger fra fire årtier en unik mulighed for at lære denne originale kunstner at kende.

Både tegner og maler

Kunstneren er ifølge en pressemeddelelse en klassiker i sit hjemland og har for nyligt haft store museumsudstillinger i London, Rotterdam, Paris og senest i Berlin.
Condo har gennem alle årene udfordret forestillingen om tegningen som underordnet i forhold til maleriet. Det vil dog være forkert at sige, at Condo ikke også er maler, men hans arbejder på papir udgør så profileret en del af hans produktion, at denne, Louisianas introduktion til hans kunst fra 1974 og frem til i dag, sker netop med inddragelse af godt 116 arbejder og 221 skitsebøger - on paper.
The Way I Think antyder, at kunstneren med udstillingen i videre forstand argumenterer for sit syn på kunst, og kigget tilbage over skulderen, med værker fra mere end tre årtier, giver et usædvanlig rigt indblik i hans kunst.
Men titlen er også konkret en beskrivelse af, hvad der med kunstnerens øjne reelt sker og opleves i de enkelte værker som motiv, som tænkning og som handling.
Man kan læse mere på www.louisiana.dk, og udstillingen vises frem til 4. februar.
jbe

Condo har gennem alle årene udfordret forestillingen om tegningen som underordnet i forhold til maleriet.

Condo har gennem alle årene udfordret forestillingen om tegningen som underordnet i forhold til maleriet.

Publiceret 11 November 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV