Lokal forfatter skriver bog om flygtninge

Helga Berg har skrevet en fremtidsbog om flygtninge: ’Omhu for eftertiden’

'Omhu for eftertiden' foregår om nogle få år i Europa, Tyrkiet og Nordafrika og reflekterer blandt andet over den internationale flygtningesituation og de konsekvenser, den globale opvarmning kan få. Kan vi selv gøre noget og vil vi? Påvirkes vores nære relationer og vores medmenneskelighed?
Bodil kommer ud for en voldsom oversvømmelse i Sønderjylland, som ødelægger hendes hjem og hundepensionat. På vej væk redder hun naboens datter og kører til kæresten Theodor i Tyskland. Sammen med en gruppe papirløse flygtninge opretter de et hjem i skoven, hvor de prøver at leve som selvforsynende. Inden længe tvinges flokken til at bevæge sig sydpå. I Tyrkiet har Bodils far Godfred, som har mistet kontakten med sine børn, en lille ferielejlighed, hvor han helst vil være i fred. Han får en hushjælp, syriske Tezzy, hvis ældste søn og mand befinder sig i kampområder. Selv bor hun med sine to mindste børn i en interimistisk teltlejr. Tyrkisk politi leder efter suspekte personer og både Godfred og Tezzy bliver nødt til at forlade området. gs
Helga Berg bor i Nivå og er uddannet bibliotekar. Tidligere udgivelser er 'Næsten ånder i mørket' fra 2008, novellesamlingen 'Ørkenvandring' fra 2014, og krimien 'Indhentet af døden' fra 2015.

’Omhu for eftertiden’ foregår i fremtiden og handler blandt andet om den internationale flygtningesituation. Pressefoto

’Omhu for eftertiden’ foregår i fremtiden og handler blandt andet om den internationale flygtningesituation. Pressefoto

Publiceret 14 January 2018 08:00

SENESTE TV