Pål Eide giver koncert 25. maj i Hørsholm Sognegård. Pressefoto

Pål Eide giver koncert 25. maj i Hørsholm Sognegård. Pressefoto

Fællessang & Flygelklang med norsk stjernepianist

Den norske pisnist Pål Eide giver koncert 25. maj i Hørsholm Sognegård

Når Hørsholm Sognegård på fredag 25. maj slår dørene op for sæsonens sidste Fællessang & Flygelklang, bliver det med den herboende norske pianist Pål Eide som solist.

Med sin første internationale udgivelse ”Grey Clouds” har Pål Eide opnået stor international anerkendelse i løbet af de seneste år. Hans fortolkninger bliver nu spillet på store klassiske kanaler i mere end 15 lande og hans indspilninger har fået overvældende anmeldelser i en række ledende internationale musikmagasiner.

Siden debutkoncerten i København i 1997 har han hovedsagelig spillet solokoncerter på mindre scener rundt omkring i Skandinavien, før han vækkede opsigt med ovennævnte cd-udgivelse, der indeholder musik af Liszt, Ravel, Debussy og Stravinskij. For nylig spillede han i den prestigefyldte koncertserie på Louisiana en koncert, som blev direkte transmitteret af Danmarks Radio som P2 Koncert.

I næste måned spiller han nogle af Griegs mest kendte stykker i en 30 timer lang koncert, som bliver sendt direkte i norsk fjernsyn, hvor norske musikere fremfører al Griegs musik for at fejre hans 175 års fødselsdag.

Landsmanden Grieg står også på programmet ved koncerten i Hørsholm foruden klavermusik af russiske Sergej Rachmaninov.

Arrangementet begynder klokken 16, og der er som vanligt gratis adgang. Der bliver serveret kaffe og småkager i pausen og starter som sædvanligt med en fællessang om flygelet.

Publiceret 20 May 2018 10:30