Håndværkerne rykker ud og My Beautiful Gallery ind i den gamle ventesal på stationens østside. Foto: Torsten Leschly

Håndværkerne rykker ud og My Beautiful Gallery ind i den gamle ventesal på stationens østside. Foto: Torsten Leschly

I årevis stod den tom - nu bliver forladt ventesal til galleri

My Beautiful Gallery åbner lørdag i nyrenoveret bygning på Rungsted Kyst Stations østside

Af
Fred Jacobsen

I årevis har den smukke stationsbygning på østsiden af Rungsted Kyst Station stået tom og ubrugt hen. Stadig smuk udefra, mens ventesalen har budt på et umådeligt trist syn.

Det er der lavet om på nu. I de seneste uger har håndværkere haft travlt i og omkring bygningen, fordi den gamle bygning nu igen skal bruges.

Den skal nemlig skal blive klar til åbningen af My Beautiful Gallery lørdag 2, juni kl. 14.

My Beautiful Gallery er et samarbejde mellem Torsten Leschly og Bendicte Toft Andersen. Sidstnævnte står bag galleri Gare du Nord længere op ad Østre Stationsvej. De to vil med den gamle ventesal som historisk ramme hver måned introducere en ny europæisk billedkunster.

Til åbningen 2. juni vil der således være udstillet værker af den unge serbiske kunstner Tijana Titin, der har bosat sig i Berlin.

Tijana Titin er krigsbarn og har blandt andet oplevet NATO’s bombardementer under krigen på Balkan - og det har præget hendes meget personlige malerier.

Ikke at de er politiske. De er personlige og smukke skildringer og udforskning af mennesker.

Fremstår som oprindeligt

Nu rykker My Beautiful Gallery så ind i og håndværkerne ud af den helt nyrenoverede tidligere ventesal på stationens østside i den smukke bygning af Henrich Wenck fra 1894, som nu efter en større investering fra DSB fremstår som den gjorde oprindeligt.

Se mere på www.mybg.dk

Publiceret 31 May 2018 09:00