Det er 10 år siden, naturreservatet og fugletårnet i Nivåbugten blev indviet. Foto: Lise Nielsen

Det er 10 år siden, naturreservatet og fugletårnet i Nivåbugten blev indviet. Foto: Lise Nielsen

Naturreservat fejrer 10 års jubilæum

Lokale ornitologer holder åbent hus i Nivå Bugt Strandenge

Der er lagt an til en ekstra festlig og hyggelig dag i Danmarks flotteste fugletårn, hvor der udover god vejledning i Nivås fugleliv vil være en let forfriskning. Der er nemlig noget at fejre.

På søndag 1. juli er det lige præcis 10 år siden, at direktøren for Den Hageske Stiftelse, Jørgen Hage, klippede den røde snor og indviede naturreservatet i Nivåbugten. Det er også 10 år siden den frivillige lokale arbejdsgruppe så dagens lys. I den anledning inviteres til åbent hus kl. 13 – 16. Repræsentanter for fonden og den lokale arbejdsgruppe, som følger naturreservatet til daglig, vil være ved fugletårnet og stille kikkerter til rådighed for gæsterne, fortælle om området og hjælpe med at bestemme fuglene.

Oprettelsen af naturreservatet i Nivå Bugt Strandenge har ført til en markant stigning i antallet af rastende og fødesøgende fugle i området, fordi fuglene nu har mere ro til at hvile og søge føde.

Fugleværnsfonden er en selvstændig, almennyttig fond, som finansieres ved bidrag fra fonde og privatpersoner, og som i dag driver 22 større og mindre fuglereservater fordelt over hele Danmark.

Nivå Bugt er et af fondens mest besøgte reservater med op mod 20.000 gæster på årsbasis og en meget engageret frivillig arbejdsgruppe.

logy

Publiceret 28 June 2018 06:00