Troels W. Kjær er hjerneforsker og overlæge. Han holder foredrag hos Rotary i Hørsholm 20. august. pressefoto

Troels W. Kjær er hjerneforsker og overlæge. Han holder foredrag hos Rotary i Hørsholm 20. august. pressefoto

Foredrag: Motioner din hjerne og bliv knivskarp

Hørsholm Rotary Klub har foredrag med Troels W. Kjær om at få en skarp hjerne

Foredrag Så er der foredrag i Hørsholm Rotary Klub. 20. august fortæller Troels W. Kjær med udgangspunkt i sin bog “Knivskarp – fra normal til genial på seks uger” om hjernetræning, der forbedrer hukommelsen, koncentrationsevnen og overblikket.

Forsøgsperson i bogen er skuespiller Mikael Birkkjær, der som testperson gennemgår et seks-ugers hjernetræningsprogram. Han testes før, under og efter programmet, og resultatet dokumenterer påstanden om, at hjernen kan trænes skarpere gennem forskellige ord-, tal- og billedopgaver.

Troels W. Kjær er hjerneforsker og overlæge ved Neurofysiologisk Afdeling på Sjællands Universitets-hospital i Roskilde, samt professor ved Københavns Universitet.

Han er en af landets førende eksperter på, hvordan hjernen påvirkes af forskellige faktorer og stimuli – emner, som Troels W. Kjær har skrevet flere bøger om, og som hans foredrag formidler med en tilpas kombination af seriøsitet og humor.

For at følge op på Troels W. Kjær ideer om motionering af hjernen, har klubben valgt at stå i spidsen for donation af brætspil til kommunens plejecentre således, at beboerne her i tråd med foredragets emne vil kunne skærpe hjernerne ved at motionere dem med spillenes udfordringer.

Klubben har derfor henvendt sig til en række spiludbydere, og Game InVentorS, Enigma Distribution, Spilbræt Distribution ApS og Bezzerwizzer Nordic ApS har alle meget venligt sponsoreret spil. Klubben kan derfor i forbindelse med dette foredrag overrække en pakke med hele 13 forskellige spil til hvert af Hørsholm Kommunes Plejecentre - nemlig Sophielund, Louiselund, Margrethelund samt den selvejende institution Omsorgscenteret Breelteparken.

Foredraget finder sted på Rotary-mødet mandag 20. august klokken 18.10 på Nivaagaards Malerisamling. Interesserede kan rette henvendelse til Ravi Sejling, rsej@danskebank.dk senest 16. august.

Publiceret 14 August 2018 06:00