Fredensborg Slotskirkes Pigekor leverer englelyd, når de synger i Rungsted Kirke tirsdag 25. september, inden de tager på turné i Israel. Pressefoto

Fredensborg Slotskirkes Pigekor leverer englelyd, når de synger i Rungsted Kirke tirsdag 25. september, inden de tager på turné i Israel. Pressefoto

Pigekor varmer op til turné i Rungsted Kirke

Fredensborg Slotskirkes Pigekor synger 25. september

Tirsdag 25. september kl. 19.30 kan man opleve en stemningsfuld aftenkoncert i Rungsted Kirke, når 20 piger fra Fredensborg Slotskirkes Pigekor giver koncert inden deres turné til Israel.

På turneen skal de synge i Jerusalem, Tel Aviv og Haifa. Sidstnævnte by i forbindelse med en mindehøjtidelighed, arrangeret af den danske ambassade i Israel i anledning af markeringen af 75-året for jødernes redning.

I øjeblikket regnes Pigekoret for ét af landets bedste kirkekor, hvor man vil opleve ren og flerstemmig lyd, populære sange og smukke stemmer.

Bruger hele kirkerummet

Pigekoret forventes at opføre kendte og klassiske sange på deres egen måde, hvor de bruger hele kirkerummet med forskellige opstillinger, så publikum oplever tonerne tæt på og mærker variationen i repertoiret. Det indeholder stykker som 'I Danmark er jeg født', 'Septembers himmel' og 'Et hav så glitrende og stille' samt mange andre danske og internationale melodier.

Koret ledes af den 40-årige dirigent Cille Buch, der er er solistuddannet operasanger og sangpædagog fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Der er gratis adgang, men kom i god tid, anbefaler kirken.

jesl

Publiceret 20 September 2018 06:00