Æg er ifølge vores boganbefaler en fin lille tegneserie. Illustration: Fra bogen

Æg er ifølge vores boganbefaler en fin lille tegneserie. Illustration: Fra bogen

BOGANBEFALING:

Et lille svar på livets mysterium

Bibliotekarerne på Hørsholm Bibliotek anbefaler på skift bøger til Ugebladets læsere

Af
Nina Schreblowski

bibliotekar

Denne gang har jeg valgt at fremhæve danske Ina Korneliussens tegneserier og i særdeleshed hendes nyeste ”Æg” fra 2018 og den fremragende ”Små dyr – en grafisk novellesamling” fra 2012.

I ”Æg” finder pigen Ina et mystisk æg, som hun tager med hjem til sin kæreste. Det er blødt og summer blidt. Hun opbevarer det og prøver på flere måder at ruge det ud, men intet forandrer sig og ugerne går.

Flere eksperter kigger på ægget, men ingen kan give Ina en forklaring på, hvad det er, og hvorfor det ikke klækker. Hun holder meget af ægget, men med tiden piller de rugelampen ned for at give plads til deres barn. Årene går og ægget bliver glemt og fundet igen, men hvad betyder det?

Ina Korneliussen har skabt en lille, fin tegneserie som i hendes runde tegnestil får mig til at tænke på 60’erne og 70’erne. Et minisvar på livets mysterium i lommeformat.

Magisk realisme

”Små dyr – en grafisk novellesamling” er fem små noveller uden ord med historier, som er både fantasifulde, absurde, sørgelige og helt hverdagsagtige. Følelser, som at føle sig forkert, uelsket eller ensom, slår stærkt igennem uden et eneste ord på papiret.

Bibliotekar Nina Schreblowski, Hørsholm Bibliotek.

Bibliotekar Nina Schreblowski, Hørsholm Bibliotek.

De bedste historier er for mig klart dem, som ikke giver helt mening. Kvinden, som føder en fisk i stedet for et barn, er frygtindgydende og trist, men hun elsker stadig sit barn og den ender desværre ikke helt godt. Lidt mere let er historien om salamanderen, som vokser, når den bliver vandet, men den fortæller også om menneskers frygt.

De bedste historier er for mig klart dem, som ikke giver helt mening

Der er meget at gå på opdagelse i, når man læser Inas tegneserier. Hun bruger mange detaljer i sine sort/hvide tegninger, uden at det bliver uoverskueligt. Jeg kan anbefale at læse disse to udgivelser, hvis du kan lide at tænke over livets gang og meningen med det hele, og de er samtidig til dig, som kan lide at blive udfordret på fantasien.

Ina Korneliussen arbejder til daglig som gymnasielærer. Hun har udover tegneserier for voksne bl.a. også fået udgivet billedbøgerne om Karla som bor med sin mor og er blevet til ved hjælp af en sæddonor. Du kan følge Ina på instagram under @inakorneliussen og læse mere om hende på http://inakorneliussen.com/.

FAKTA

Korneliussen, Ina

Æg

Forlaget Fiskeben, 2018

Korneliussen, Ina

Små dyr – en grafisk novellesamling

Fahrenheit 2012

Publiceret 14 October 2018 07:00