Kom og hør om Herman Bang og hans roman Stuk. Pressefoto

Kom og hør om Herman Bang og hans roman Stuk. Pressefoto

Kom til klassiker-foredrag om Stuk

Hør om bogen Stuk - Danmarks første moderne storbyroman

Kom med, når Hørsholm bibliotek blænder op for efterårets andet klassikerforedrag tirsdag 23. oktober klokken 17. Foredraget denne eftermiddag vil kredse om romanen Stuk fra 1887 af Herman Bang. Til at holde foredraget kommer Morten Dyssel, forfatter, foredragsholder og oversætter.

"Herman Bangs Stuk er den første egentligt moderne roman i dansk litteratur. I foredraget vil hovedvægten blive lagt på romanens ambivalente beskrivelse af Københavns tilblivelse som en moderne storby i forlængelse af ”Saarfeberen fra Dybbøl”, det vil sige krigsnederlaget i 1864.

Urbanitetens sanselighed

På den ene side er storbyen udtryk for overfladisk glimmer og staffage, men på den anden side sporer man en fascination af urbanitetens stærke sanselighed og allestedsnærværende forlystelsesliv, som sætter storbyboerens nerver på lidt af en prøve," skriver Hørsholm Bibliotek i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Foredraget vil med fokus på Stuk give et signalement af Herman Bangs kunstneriske realisme som væsensforskellig fra den kulturpolitiske realisme, som det moderne gennembruds bannerfører Georg Brandes slog til lyd for."

Dette arrangement er tiende foredrag i foredragsrækken ”Kend dine klassikere”, som introducerer til et nøje udvalg af kultur- og litteraturhistorisk betydningsfulde forfatterskaber og centrale værker af de største, mest læste og kendte forfattere.

Billetter til foredraget kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Publiceret 18 October 2018 05:30