Eventyrlegepladsen henvender sig primært til de tre- til 10 årige børn.

Eventyrlegepladsen henvender sig primært til de tre- til 10 årige børn. Foto: Morten Timm

Scenen er sat:

Drager og eventyrtårne til indvielse af legeplads på Nattergaleengen

Kom og deltag i en formiddag med eventyrlig leg og drageflyvning når Eventyrlegepladsen ved Nattergalevej indvies lørdag den 27. oktober kl. 10.30

Af
Pia Haabegaard

Så bliver det muligt at kravle, klatre og rusje på den nye Eventyrlegeplads med tårne, tunneler, legehuse, balanceredskaber, en gynge og meget mere.

Der er også små skæve huse, høje tårne og broer og tunneler, der forbinder tårnene, og sørstedelen af legepladsen er udført i træ, så udtrykket er naturnært.

Det bliver formanden for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget, Nadja Maria Hageskov, der indvier pladsen 27. oktober kl. 10.30, og bagefter kan børnene for første gang tumle sig på legepladsen, der primært henvender sig til de tre-til 10-årige.

Kvalitetstilbud

"Jeg glæder mig over at kunne være med til at indvie endnu et kvalitetstilbud til børn med et helt særligt og eventyrligt udtryk. Den nye legeplads ligger smukt på Nattergaleengen og vil være anledning til mange gode stunder med stimulerende leg for Hørsholm Kommunens børn, udtaler Madja Maria Hageskov i en pressemeddelse.

Selv om mange børn vil sætte pris på legepladsen, er det ikke alle, der er lige tilfredse.

Da byggeriet begyndte at tage form, protesterede adskillige lokale beboere.

"Den er så grim, at man må korse sig", lød det bl.a. fra Peter Rixen, Kirstinebakken 47, Hørsholm.

'Øjebæ'

"Det er beskæmmende, at man vælger at ødelægge et stykke 'vildt natur' midt i Hørsholm. Det er en klassisk skrivebordsbeslutning uden afsæt og grobund i virkeligheden", indvendte Thomas Gill, Mågevej 3, Hørsholm.

"Kære politikere - og her tænker jeg især på de konservative. I som skulle fremstå som det grønne parti, miljøets forkæmpere. Hvordan i himlens navn har I kunne få jer selv til at godkende en sådan øjebæ midt i det naturskønne område, spurgte Jes M. Christensen, Solsortevej 7, Hørsholm.

God investering i børn

Retfærdigvis skal det siges, at der også er fortalere for Eventyrlegepladsen, bl.a. Anne Juhl Nielsen, Svalevej 24, Hørsholm, der bl.a. skrev følgende i et læserbrev:

"Prøv for pokker at se det som en investering i børns leg og sundhed og en endnu bedre udnyttelse af det grønne område, som jo unægteligt stadig giver god plads til hundeluftere og dejlige spadsereture, SELVOM der nu bygges en legeplads.

En legeplads der burde have været etableret for MANGE år siden".

Publiceret 26 October 2018 09:30