Verdenshistorie i tegneseriestil i 'Tidslinjen'.

Verdenshistorie i tegneseriestil i 'Tidslinjen'.

Boganbefaling:

Historie som tegneserie

'Tidslinjen' har så flotte tegninger, at man får lyst til at hænge dem op på sin væg, lyder anbefalingen

Af
Cilla Westergaard

børneformidler

Nogle gange, ikke så ofte, bliver man præsenteret for bøger, der har så sindssygt smukke eller interessante illustrationer, at man får lyst til at flå alle siderne ud og hænge dem op på sin væg.

Sådan én er bogen 'Tidsrejsen', som er en grafisk historiebog i tegneseriestil, der beskriver tidsperioder, store riger og dynastier, folkeslag, krige, århundreder, banebrydende videnskabelige opfindelser og kulturelle værker.

Kunstværk i sig selv

Formatet på 26 x 37 cm gør bogen til et kunstværk i sig selv, og på hvert opslag er der en introducerende tekst, og talrige illustrationer i retrostil i douce farver med korte beskrivende tekster. Det er meget komprimeret viden formidlet med humor, gru og fascination af menneskets udvikling.

Illustration fra 'Tidslinjen'.

Illustration fra 'Tidslinjen'.

Der laves i dag rigtig mange virkelig flotte fagbøger til børn og unge, men ”Tidslinjen”s modige kunstneriske udtryk gør den til en meget original og attraktiv fagbog.

Læs den sammen

Bogen kan med fordel læses af børn og voksne sammen, for da teksterne er korte, giver det anledning til at enten uddybe eller undres sammen, hvis den voksnes historiske viden er begrænset. Man behøver ikke læse den kronologisk, men kan sagtens vælge bare at fordybe sig i et enkelt opslag.

Cilla Westergaard er børneformidler på Hørsholm Bibliotek.

Cilla Westergaard er børneformidler på Hørsholm Bibliotek.

Man kan læse den igen og igen og hver gang opdage nye detaljer i illustrationerne. Målgruppen vil nok primært være de 9 -15-årige; jeg har selv givet den i gave til min 14-årige datter, der begejstret så den som et quick fix til underholdende historieundervisning.

FAKTA

Titel: ”Tidslinjen”

Forfatter: Peter Goes

Forlag: Forlæns 2017

Publiceret 25 November 2018 10:30