Sidste år besøgte omkring 500 børn og barnlige sjæle julemanden i Hørsholm. Arkivfoto: Peter Mailand

Sidste år besøgte omkring 500 børn og barnlige sjæle julemanden i Hørsholm. Arkivfoto: Peter Mailand

Nu åbner julemanden sit hus igen

På Slotsbakken er der atter julestue i december med selveste julemanden og nissemor

Af
Morten Timm

Hvis du tror, at julemanden bor i Grønland, så kan du godt tro om igen. Han bor nemlig lige om hjørnet, hvis du bor i Hørsholm.

På Slotsbakken 69 har den rødklædte mand slået sig ned med sin nissemor Kirsten, og igen i år er der klar til at holde åben julestue i julemandens hus.

Det har han gjort siden 2016, hvor han havde lidt hofteproblemer, og det blev en stor succes, hvor børn fra børnehaver, skoler, med dagplejemødre, forældre og bedste forældre lagde vejen forbi. Sidste år var der 500 besøgende.

"Når julemanden ikke kan komme til børnene, så må børnene komme til julemanden," siger den lokale julemand Gorm Skånstrøm, der i en menneskealder (42 år) har været julemand og huseret i bymidten med eget værksted.

Garanti for snevejr

Men det er altså flyttet hjem på Slotsbakken i Hørsholm, hvor du udover at hilse på julemanden og nissemor også kan møde alle de mekaniske nisser og aflevere sin ønskeseddel i en kæmpe postkasse, synge julesange, få lidt pebernødder, et julekort og et kravlenisseark.

"Alle er velkommen - børnehaver, skoleklasser, dagplejemødre, forældre, bedsteforældre, oldeforældre og alle barnlige sjæle. Julemanden og nissemor garanterer snevejr," lyder det i indbydelsen.

Julestuen åbner første gang på mandag 3. december kl. 10-11.30. Herefter der i samme tidsrum åbent tirsdage, torsdage og fredage frem til 21. december. Om onsdagen skal julemanden sove.

Publiceret 28 November 2018 17:00