Svend Auken, tidligere Socialdemokratisk leder og minister.

Svend Auken, tidligere Socialdemokratisk leder og minister. Pressefoto

Dokumentarfilm om dansk politik

Tre mandage i foråret viser Hørsholm Bibliotek dokumentarfilm på Lilletrommens store lærred. Filmene går som optakt til et forestående folketingsvalg under temaet ’dansk politik’.

Første visning foregår mandag 4. februar kl. 16.15, hvor filmen ’Svend’ fra 2009 om den nu afdøde politiker Svend Auken bliver vist.

I et par år fulgte Anne R. Wivel i hælene på den socialdemokratiske politiker (1943-2009) i hans arbejde med at gøre verden til et bedre sted at leve.

Åbenhjertig fortælling

På udlandsrejser og store internationale kongresser, i sommerhuset under intime samtaler og på gaden i samtale med sine vælgere.

'Svend' er en åbenhjertig fortælling om Svend Auken og hans sidste år, fra hans kræftsygdom blusser op igen og indtil hans sidste tid. Den er også en kærlighedshistorie om parret Svend og Anne, om deres fællesskab, samhørighed og indbyrdes kærlighed. Men frem for alt en film om mandsmod, om at brænde for en sag, om at være politiker af hjertet, - med livet som indsats.

Filmen varer en time og 50 minutter, og man dukker bare op. Vær dog opmærksom på, at der er begrænset antal pladser, gør biblioteket opmærksom på.

jesl

Publiceret 02 February 2019 07:00