Kom og hør om mad og fællesskab på Hørsholm Bibliotek. Pressefoto

Kom og hør om mad og fællesskab på Hørsholm Bibliotek. Pressefoto

Biblioteket dækker bord med masser af mad

Hørsholm Bibliotek inviterer til bords i et landsdækkende samarbejde "Mad mellem os" om fællesspisninger og madkultur

Maden er sjældent det eneste, det handler om, når man sætter sig til bords. 32 procent af danskerne mener for eksempel, at godt selskab er vigtigere end selve maden.

I projektet ‘Maden mellem os’ kaster DR og Danmarks biblioteker sig over den madkultur og de sociale koder, som knytter sig til hvem, hvad, hvor og hvordan vi spiser sammen.

"DR vil i sin ende trække en fed streg ned gennem det mad- og kulturlandskab, som vi tror, vi kender; mens der ude på landets biblioteker dykkes ned i måltidets betydning som samlingspunkt for kultur, litteratur - og samtalen mellem dig og mig," skriver Hørsholm Bibliotek i en pressemeddelelse.

Aftensmad alene

Både programmer og DRs satsninger bliver bragt i spil ude på landets biblioteker - ikke mindst på Hørsholm Bibliotek, hvor foredrag, udstillinger, fællesspisning i Biblioteksklubben og et foredrag om madkultur vil sætte ekstra perspektiv på ‘Maden mellem os’ fra uge 15 til 18.

"Måltidet er en landgangsbro til nye bekendtskaber, fremmede kulturer og overraskende samtaler. Alligevel er maden, og det den bringer i spil mellem os, noget vi ofte tager for givet," siger ansvarlig for bibliotekernes temasamarbejde, Tina Bang Jakobsen og fortsætter:

"Som biblioteker er vi til dagligt optaget af at skabe rammerne for mødet og snakken mellem vore gæster. Derfor er et tema som ‘Maden mellem os’ en oplagt sammenhæng for biblioteket at afsøge nye rammer for at genopfinde snakken rundt om bordet."

Gæt madvarer

Flere steder tilbydes der således fællesspisninger, hvor du kan møde nye mennesker og deltage i uventede samtaler, når du rækker fadet hen over bordet.

På Hørsholm Bibliotek er nogle af de ting, du kan opleve i kampagneperioden udstillingen ”Det litterære måltid”, udstillingen ”Gæt madvarer”, for børn: ”Tegn din livret” og foredraget ”Maden mellem os: En kilde til fællesskab og konflikt” med forfatter Jonatan Leer 24. april.

Publiceret 13 April 2019 08:00