Karen-Lise Mynster læser op på Karens Blixen Museet. Foto: Miklos Szabo

Karen-Lise Mynster læser op på Karens Blixen Museet. Foto: Miklos Szabo

Karen-Lise Mynster fortolker gotisk og gådefuld Karen Blixen

Skuespilleren oplæser fortællingen 'Aben' søndag 19. maj på Karen Blixen Museet

"I 'Aben' kan jeg mærke Blixen selv i karaktererne. Hun udfolder sig i den uskyldige kvinde, den unge løjtnant og den gamle herskende priorinde."

Sådan fortæller skuespiller Karen-Lise Mynster, der ikke kan få nok af Karen Blixens sprog og gotiske fortællinger.

Søndag 19. maj kl. 14-16 kan man på Karen Blixen Museet opleve hende fortolke 'Aben' - en af Blixens mest morsomme og umulige fortællinger.

Ekstase og komik

I fortællingen sender priorinden sin nevø, en skandaleramt ung soldat, på friergang til den stolte og stærke Athene. Kærligheden snubler dog over moralsk ensomhed, Athene vil ikke have ham, og priorinden må anvende stærkere midler.

Priorinden inviterer Athene til middag for beruse hende og lade nevøen tage hendes uskyld. Men efter en voldsom natlig kamp i rasende ekstase og to tabte fortænder, må erobringen give efter for skæbnens omvendte komik.

Fortællingen er del af udstillingen 'De nordiske norner', en hyldest til de udødelige nordiske forfattere Selma Lagerlöf, Sigrid Undset og Karen Blixen, som åbner fredag 17. maj.

Fortællinger på tørreloftet

'De nordiske norner' iscenesættes på Karen Blixens gamle tørreloft, som stammer fra 1700-tallet.

Scenograf og kostumedesigner Maja Ravn, som i mange år har været tilknyttet Det Kongelige Teater, har skabt en totalinstallation mellem de gamle bjælker og tørresnore, hvor fortællinger om stærke kvinder, naturens erotiske kraft og djævlen vælder frem.

Billetpris 175 kr., 125 kr. for årskortholdere, på www.billetto.dk.

jesl

Publiceret 10 May 2019 07:00