Sofie Jama er gæst til forfatteraften 23. maj. Foto: Seth Nicolas

Sofie Jama er gæst til forfatteraften 23. maj. Foto: Seth Nicolas

Forfatteraften på Rungstedlund:

Et andet liv med Sofie Jama

Den dansk-somaliske forfatter interviewes torsdag 23. maj om sin debutroman 'Et andet menneske, et andet liv'

Karen Blixen Museet byder i samarbejde med Hørsholm Biblioteksklub torsdag 23. maj kl. 17.30 velkommen på Rungstedlund til den højaktuelle dansk-somaliske forfatter Sofie Jama, der med sin debutroman 'Et andet menneske, et andet liv' allerede har begejstret og rørt mange læsere.

På flugt fra krigen

'Et andet menneske, et andet liv' er den stærke historie om en ung kvinde, der som barn var på flugt fra krigen i Somalia og nu som voksen er i evig opgør med fortidens spøgelser og traumer for at finde sjælero. Det er fortællingen om at finde sit ståsted, tilpasse sig og lære en ny kultur at kende.

Sofie Jama har skrevet en barsk historie om skæbner på flugt fra et land og en kultur med dybe ar efter års borgerkrig og kolonisme. Men også en medrivende fortælling om forsøget på at finde sin identitet i nye rammer.

I bogen følger man Baraka, der som ung pige sammen med sin mor og søskende må flygte fra Somalia, da landet rammes af borgerkrig. De kommer til Danmark og bosætter sig i Roskilde.

Barakas møde med den ældre jødiske kvinde Esther, der betror hende historien om sin egne forvandling fra holocaust-overlever til dansk overklassekvinde, viser sig afgørende. Baraka ønsker at assimilere sig i Danmark.

Sofie Jama er født i 1982 i Somalia. Hun kom til Danmark som teenager, har studeret kulturformidling og arabiske sprog på Aarhus Universitet og arbejder i dag som oversætter for de danske myndigheder. Hun skriver jævnligt for Dagbladet Information.

Interviewes af Wissing

Sofie Jama interviewes af redaktionschef på Politikens forlag, Lene Wissing. Der vil afsluttende være mulighed for at stille spørgsmål til Sofie Jama og få signeret bøger.

Billetter på www.billetto.dk eller i museumsbutikken.

jesl

Publiceret 20 May 2019 08:31