De bløde trafikanter får nu langt om længe egen sti langs den trafikerede Lågegyde, der også har busdrift.
De bløde trafikanter får nu langt om længe egen sti langs den trafikerede Lågegyde, der også har busdrift.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lågegyde får nu sin egen sti

Trafiksikkerheden på Lågegyde forbedres markant med ny dobbeltrettet cykel- og gangsti. Anlægsprojektet indledes til efteråret

Fodgængere og cyklister i Hørsholm og Kokkedal har grund til at juble. En af Hørsholms mest omdiskuterede vejstrækninger - Lågegyde - bliver nu langt om længe trafiksikret med en sti langs hele vejstrækningen.

Det blev vedtaget i Hørsholm Kommunalbestyrelse mandag. Projektet omfatter en dobbeltrettet cykel- og gangsti på sydsiden af Lågegyde.

Lytter til brugerne

”Vi har længe ønsket at forbedre forholdene for trafikanterne på Lågegyde. Sammen med Fredensborg Kommune har vi været i dialog med grundejerforeningerne i området, ligesom vi har haft glæde af en høringsgruppe. Ad den vej blev vi opmærksomme på, at behovet for at forbedre forholdene for de bløde trafikanter er større end behovet for at udvide kørebanen. Vi vil nu tilrette skitseprojektet med brugernes input og forsøge at tilgodese deres ønsker i størst muligt omfang,” siger Hørsholmborgmester Morten Slotved.

Kommunegrænsen mellem Hørsholm og Fredensborg krydser flere gange Lågegyde, og derfor har det været nødvendigt, at de to kommuner i fællesskab fik udarbejdet et stiprojekt.

I gang til efteråret

Udover selve den asfalterede sti vil man gøre det både lettere og sikrere for de bløde trafikanter at krydse Lågegyde ved at etablere helleanlæg, hastighedsdæmpende foranstaltninger og vejudvidelser på udvalgte strækninger.

Hørsholm Kommune forventer at kunne igangsætte anlægsarbejdet til efteråret. Der er afsat 3,5 millioner kroner fra Hørsholm Kommune.

Publiceret: 02. Juni 2010 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt