Arkivfoto: Peter Mailand

Arkivfoto: Peter Mailand

DEBAT:

Museet lukkes

Hans Brofeldt, Jellerød Have 63, 2980 Kokkedal, skriver:

Tja – nu nærmer vi os den 18. december, hvor kniven skal føres til det endelige stød mod det Jagt-og Skovbrugsmuseum, som rettelig skulle høre hjemme som nabo til Danmarks nye nationalpark i Nordsjælland. Det er en park, der bestemt kan blive endnu større takket være velvillige og fremsynede lodsejere, der har vist forståelse og navnlig begavelse (sic!).
Der er næppe nogen, der er i tvivl om, hvilken holdning, befolkningen har til lukningen, men det er nok fordi, vi stadigt er nogle naive idealister, der tror på demokratiet. At lukningen vil medføre et videnstab, behøver vi heller ikke dagspressen til at fortælle os; lige som den heller ikke behøver fortælle os, at to plus to er fire. Det kræver en bestemt beskaffenhed ikke at forudse det.
Men én ting slår mig som horribelt og skammeligt i sin mangel på dansk tro og mentalitet: Man taler om at omsætte pengene, der ligger ”gemt” i bygningerne, til at finansiere slagtningen; præcist som man for et par tusind år siden satte en uskyldig til at bære det kors, han siden skulle nagles op på!

Publiceret 22 November 2016 13:00