DEBAT:

Møllehusgrunden er ikke en flygtningelejr

Af Kristin Arendt, Medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse (K)

Kære Steen K. Jensen, dit frontalangreb på os siddende kommunalpolitikere vedrørende beslutning om almene boliger på den grund der tidligere husede en daginstitution Møllehuset undrer mig. Vi har skam tænkt os om, og har udelukkende gode intentioner for vore Hørsholm borgere.
Vi har besluttet at godkende det projekt, fordi vi mangler almene boliger, så vi kan hjælpe nødstedte Hørsholm borgere, der f.eks. pga skilsmisse eller andre livskriser har et akut boligbehov. Jeg kan forstå, at du forventer, at vi er ved at omdanne området til en ghetto, det ville vi aldrig tillade og det er bestemt ikke tanken.
Der findes i dag pæne og gode almennyttige boliger i Hørsholm som ikke tåler sammenligning med en Ghetto, eksempelvis Hasselparken. Det er vores ønske, at der på grunden skal opføres gode, pæne og funktionelle almennyttige boliger som på ingen måde skal skamfere området.
Du bebrejder os for at huse flygtninge i almene boliger. Måske du ikke er helt bekendt med situationen, men det forholder sig således, at det er lovmæssigt blevet pålagt alle kommuner i landet at huse flygtninge. Med andre ord, er det en SKAL opgave, som skal løses. I den forbindelse er der naturligvis også flygtninge, der er flyttet ind i almene boliger. De flygtninge, vi har modtaget, har ikke til dato forårsaget noget kriminelt, de er i gang med intensive integrationsforløb som håndteres målrettet af den kommune, du nu kritiserer.
De afviste asylansøgere på Sjælsø Kaserne, du henviser til, er i statens varetægt, og vores borgmester, Morten Slotved, har i flere år forsøgt at undgå, at de har til huse på Sjælsmark Kaserne. Sandholm lejren er ligeledes statsdrevet og ligger derudover udenfor kommunegrænsen og er dermed ikke noget vi har ”magt/ret” til at gøre noget ved.
Jeg kan forstå, at du er bekymret for højden af byggeriet, det at vi ønsker at fortætte er en generel udvikling i kommunen, særlig i områder der ligger tæt på bymidten. Du skal jo blot på den anden side af vejen for at finde fler-etagersbyggeri (f.eks. Birkeparken).
Hørsholm oplever en stor efterspørgsel efter alle typer boliger, så det er en del af den generelle urbanisering, at der bliver bygget tættere og højere. Et højere byggeri kan stadig blive flot og imødekommende, de to ting er ikke modsatrettede.
Skulle du have flere opklarende spørgsmål omkring vores tanker med almene boliger, boligplacering af flygtninge eller den generelle fortætning af bymidten, så hører jeg gerne fra dig.
Deltag i debatten på Ugerbladets facebook-side.

Publiceret 08 December 2016 10:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV