DEBAT:

Vi skal tage et yderligere skridt for unges mentale sundhed

Af Marcus Guldager, Egebakken 9, Hørsholm, kandidat til Hørsholm kommunalbestyrelse (S)
Det var en fornøjelse, da jeg i sidste måned læste, at Hørsholm kommune for alvor vil tage mentale problemer seriøst. Til sidste budgetforhandling blev der afsat et stort beløb til et seriøst projekt, der skal hjælpe unge mennesker med deres mentale problemer. Som gymnasieelev behøver jeg blot at kigge rundt for at konstatere, at dette er et nødvendigt tiltag.

Vores nuværende generation af unge er den, der er hårdest ramt af mentale problemer, såsom stress, angst og depression. Omkring 1/3 af unge kommer til at opleve mindst en af de tre mentale problemer.

Jeg var heller ikke en undtagelse fra denne sørgelige statistik. I starten af 1.g begyndte jeg at udvikle angst. Men da jeg prøvede at søge lægehjælp, så blev jeg puttet på en venteliste, der for nogle kan vare længere end 6 måneder. Jeg var privilegeret nok til at kunne skaffe en privat psykologhjælp via min forsikring. Men mange unge mennesker er ikke i den situation, og de ender på lange ventelister for akutte problemer.

Derfor varmer det da også at se, at unge efter foråret 2017 nu kan få angst-hjælp gratis af kommunen. Men jeg synes, at vi skal gå længere endnu. Vi skal tilbyde gratis psykologhjælp til alle unge under 25.

Et sådant tiltag skal ikke ses som en udgift. Tværtimod skal det ses som en investering i fremtidens generation. En hurtig indsats er kritisk for at forhindre, at problemet bliver kronisk gennem hele voksenlivet. Danske regioner har da også lavet en undersøgelse, der siger, at for hver krone man bruger på unges mentale sundhed, så kommer der 5 tilbage på den lange bane. Mange kommuner har haft stor succes med tiltaget, og det kan vi også få.

Den sidste budgetforhandling var et kæmpe skridt i den rigtige retning. Men vi kan gå længere endnu.

Publiceret 20 February 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV