Foto: Søren Dahlbergen.

Foto: Søren Dahlbergen.

DEBAT:

Venstre Hørsholm ønsker en plan for Jagt- og Skovbrugsmuseet

Af Anne Ehrenreich og Annette Wiencken, medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse (V)

Venstre i Hørsholm ønsker nyt liv i bygningerne ved Jagt- og Skovbrugsmuseet, og der er mange muligheder. Vi skal være de første til at beklage, at Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm er lukket.
Til gengæld vil vi også være de første til at opfordre til, at Hørsholm Kommune nu går foran i arbejdet for, at bygningerne får nyt liv. Der er brug for, at kommunen snarest muligt retter henvendelse til Kulturministeriet for at få afklaret, hvilke planer der er for bygningernes fremtidige anvendelse. Derefter kan kommunen tage stilling til, hvordan vi bedst ser bygningerne brugt til glæde for borgerne.
Borgerne er allerede kommet med flere gode forslag til, hvordan bygningerne kan anvendes, bl.a. Ib Topholms forslag om et Hirschholm Slot museum. Der er uden tvivl flere gode forslag.
Venstre er åben og lydhør i den kommende proces. For os er det vigtigste at sikre, at bygningerne ikke står tomme for længe, og at vi hurtigt får afklaret, hvilke planer Kulturministeriet har. Politistationen blev rømmet i 2013 og vi ønsker ikke, at Hørsholm bliver en spøgelsesby for tomme, statslige ejendomme. Lad os tage initiativ til den fremtidige anvendelse af de smukke historiske bygninger i det centrale Hørsholm.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret 06 March 2017 09:00