DEBAT:

Hele kommunalbestyrelse bærer ansvaret for SFO-flugten

Skrevet af Glen Madsen (DF), kommunalbestyrelseskandidat i Hørsholm og folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds.

Med beslutningen om at fordyre skolefritidsordningen viste en samlet kommunalbestyrelse i Hørsholm, desværre endnu en gang i hvor ringe grad de har kontakt med Hørsholms helt almindelige borgere, og ikke mindst hvor visionsløse de i realiteten er, når det gælder om at fremtidssikre Hørsholm ved at kunne tiltrække nye velfungerende børnefamilier.
Det er helt almindelig velkendt (men øjensynligt ikke for de ansvarlige politikere i Hørsholm) at når man gør et produkt dyrere, så vil det være attraktivt for færre. Og gør man et produkt væsentligt dyrere, så vil det være attraktivt for endnu færre! Ja faktisk en økonomisk umulighed for nogle. Med denne helt elementære viden i hu besluttede en enig kommunalbestyrelse sidste efterår at vedtage kommunens budget for 2017 og dermed helt bevidst at gøre skolefritidsordningen markant dyrere.
I skrivende stund er det umiddelbare resultat af kommunalbestyrelsens beslutning ved at vise sig og ca. 40 procent af de børnefamilier, der inden prisstigningen benyttede skolefritidsordningen, har set sig nødsaget til at vælge den fra.
Det har indlysende en stor effekt på hver enkelt familie, der har skulle finde alternative logistiske og arbejdstidsmæssige løsninger, men det har så sandelig også en katastrofal betydning for den skolefritidsordning, der fremover kan tilbydes de tilbageblivende børn. Færre børn betyder færre ansatte til at tage sig af børnene og på sigt også mindre og dårligere rammer. Hvilket så igen vil have den konsekvens, at Hørsholm sakker endnu længere bagud i forhold til at kunne tiltrække de velfungerende børnefamilier, der er helt og aldeles afgørende for, at Hørsholm i fremtiden kan være en god kommune med en høj service til vores borgere.
Taksstigningsbeslutningen var i sig selv ubegribelig, men reaktionerne her, hvor det forventelige resultat er blevet åbenbaret, er mildt sagt mindst lige så ubegribelige. Således har formanden for Børne og Skoleudvalget Otto B. Christiansen (K) valgt at lægge en video ud på Konservative i Hørsholms hjemmeside, hvor han plæderer for, at skolefritidsordningen i Hørsholm er et ”tilbud” til byens børnefamilier, de må tage eller lade være. Magen til arrogance og manglende forståelse for vigtigheden af at gøre Hørsholm til børnefamiliernes foretrukne kommune er sjældent set.
Hørsholm har ikke brug for en enig kommunalbestyrelse, der rygklappende træffer tåbelige beslutninger. Tværtimod!

Publiceret 20 March 2017 11:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV