DEBAT:

Bekymringer for byggeri på sygehusgrund

Af Désirée og Jan Birkedal, Ved Højmosen 22, Hørsholm:
Kære borgere og politikere i Hørsholm Kommune
Efter at der længe har været stille om planerne for hospitalsgrunden, ringede vi til kommunen for at høre om, hvor langt man nu var.
Det startede jo så fint med, at kommunen gerne ville inddrage borgerne og høre deres tanker og ønsker for grunden, specielt måske fra de borgere, der er placeret tættest på grunden.
Borgerne tættest på grunden har givet udtryk for ønske om en bebyggelsesgrad på højst 40 % (Ved Højmosen er det fx 36 %). Beboerne fra Ved Højmosen havde et møde med hr. Peter Antonsen (formand for Miljø- og planlægningsudvalget), hvor han til vores ønske svarede, at det nok blev der omkring.
Stor var derfor vores overraskelse, da vores borgmester Slotsved på et møde i Trommen nu pludselig viste en planche, hvorpå der stod, at man fra politikernes side ville sigte mod en bebyggelsesgrad på 50 %.
Dette finder vi er alt for meget. Vi gav udtryk for vores bekymring med hensyn til de massive trafikale problemer, dette vil medføre, når ca. 300-400 ekstra biler skal ud på Usserød Kongevej hver morgen og sen eftermiddag.
Medmindre man da fra politisk hold samtidig påtænker at udvide Usserød Kongevej med to ekstra spor, hvilket man næppe gør. Enhver kan tænke sig til det trafikale kaos (morgen og eftermiddag), så mange biler ekstra vil afstedkomme.
Ved kontakt til Hørsholm Kommune blev vi meddelt, at man nu havde besluttet sig for en bebyggelsesgrad på 50 %, og at man ville tage bygningerne fra Vandkunsten og det landskabelige fra Mandrups projekt.
Underligt, at man overhovedet ikke har valgt noget fra Snöhettan, uagtet at langt størstedelen af borgerne på mødet, hvor de forskellige projekter blev præsenteret, fandt Snöhettans projekt som det bedste.
Derudover blev der fortalt fra kommunen i februar, at byggeriet nok ville blive i op til 4-5 etagers højde. Lad dog være med at 'stuve', så mange mennesker sammen på så lidt plads.
At byggeriet skal blive op i 4-5 etagers højde er langt fra, hvad de nærmeste borgere ønsker sig. De ønsker sig en tæt-lav bebyggelse.
Der ligger det pæne byggeri, Sophielund, tæt op ad hospitalsgrunden med lave huse, højst tre etager.
Vi vil i højere grad ønske, at politikerne vil vælge en løsning matchende dette byggeri. Denne løsning vil både tilgodese det pæne arkitektoniske, det vil passe pænt ind i det omkringliggende, og det vil også gøre, at vi ikke vil få de store trafikale problemer.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret 06 April 2017 11:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV