DEBAT:

“Glen, jeg køber ikke flere flygler”

Af Otto B. Christiansen (K), Formand for Børne- og skoleudvalget, svarer Glen Madsen (DF):

Spot on, Glen. Det var i sandhed et fængende læserbrev, som jeg ganske presset så mig nødsaget til at svare på så hurtigt mine intellektuelle evner formåede. Jeg er især stærk beundrer af din psykologiske indsigt i min kringlede tankeverden – igen spot on: Du ramte en øm tå – også i den grad. Ja, jeg erkender, jeg var fortørnet og det blev kun værre, da jeg oven i købet blev taget i at være arrogant, et af mine mindre fine træk.
Jeg mener ikke at have skudt dig i skoene, at du var en verdensmand og en gudsbenådet gave til en kommende kommunalbestyrelse. Men skulle jeg have alligevel have gjort det, kan jeg forsikre om, at det ikke var hensigten og beklager hermed.
Men lad os lige vende os imod det konkrete indhold i dit læserbrev. Vi skulle jo finde noget finansiering til SFO'en. Og nu vil jeg ikke bruge ordet verdensmand, men man mærker, at du har ideerne. Du nævner, at vi kunne tage pengene fra miljøet, fra flytning af flygler, skøjtehallen og fra migranterne. Nu ved jeg godt, at jeg ret irriterende kommer til at hænge mig i nogle pedantiske detaljer, men Houston, we got a problem: Langt de flest omkostninger til miljøet er anlægsomkostninger, men vi kunne måske fyre en gartner eller to, det vil dog ikke rigtigt bringe os i mål.
Indkøb af flygler – helt enig, det bør vi øjeblikkeligt holde op med – og sikken en pris, i grunden ærgerligt at er 4 år siden, vi brugte pengene – ellers havde de været rigtigt rare at have, som du ganske rigtigt skriver. Og havde jeg bare investeret i Nyhavns luderkvarter for 40 år siden, så var jeg en holden mand i dag – nå, vi skal ikke græde over de spildte muligheder. I øvrigt er indkøb af flygler defineret som anlæg og finansiering af SFO'en er drift – pokkers, så det går ikke. Det samme gælder for skøjtehallen - ak ja, en ulykke kommer sjældent alene. Og migranterne (jeg formoder det er flygtningene, du mener) det er en opgave, vi er pålagt af staten, så den skal løses, det kan vi ikke vælge, ikke at gøre – som sagt en ulykke kommer sjældent alene.
Nu bliver jeg helt nervøs, for med risiko for endnu en gang at fremstå arrogant, så må jeg melde, at vi ikke har fundet en bøjet femøre – og det var jo ikke fordi det skortede på ideer.
Men for en god ordens skyld lover jeg totalt at ophøre med at indkøbe flygler.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret 19 April 2017 16:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV