DEBAT:

SFO handler om prioritering

Af Glen Madsen (DF), kandidat til Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Den 21. marts havde jeg et læserbrev i Ugebladet, hvori jeg gjorde opmærksom på, at det var hele Hørsholms kommunalbestyrelse, der stod bag beslutningen om at hæve SFO taksten. En beslutning, der på den korte bane, via massive udmeldelser, har vist sig katastrofal, men også en beslutning jeg er overbevist om, på sigt vil stille Hørsholm endnu dårligere i kapløbet om at kunne tiltrække de nødvendige velfungerende børnefamilier.
Det må have været et fængende læserbrev, hvor jeg ramte en øm tå. For dagen efter var der svar fra formanden for Børne- og Skoleudvalget Otto B. Christiansen (K). Det, eller også var udvalgsformanden blevet personligt fortørnet over, at jeg tillod mig at opfatte flere af hans udtalelser herunder den om, at SFO i Hørsholm var et tilbud børnefamilierne kunne tage eller lade være, som arrogante… Uanset, hænger det hurtige svar givetvis sammen med, at det er valgår.
I svaret spørger udvalgsformanden retorisk, hvor pengene skal komme fra? Vel ikke fra de ældre, fra miljøet eller fra kulturen spørges der. Derefter insinueres det kraftigt, at Dansk Folkeparti er et parti med store visioner, men uden vilje til at tage ansvar for finansieringen. Og sidst, men ikke mindst, så skydes jeg i skoene, i mit læserbrev at have udråbt mig selv som verdensmand og en guds benådet gave til kommunalbestyrelsen i den kommende valgperiode.
Her kommer mit svar.

Kære Otto: Jeg kan forsikre dig for, at jeg aldrig vil være fortaler for at spare yderligere på vores ældre medborgere. De har gang på gang stået for tur med respektløse og uværdige besparelser. Værdighedspuljen i Hørsholm er primært gået til, at dække de besparelser I lagde ind i år. Jeg synes, jeres ældrepolitik er en skændsel. Så nej, der kommer jeg ikke til at foreslå finansiering fra. Tværtimod.
Hvis der kan findes penge i Hørsholms miljø budget, så vil jeg være imødekommende, og hvad angår kulturen, så ved jeg, at der eksempelvis blev brugt knap 1 million på et nyt flygel til Trommen op til KV13, hvilket jeg opponerede imod allerede der. De penge kunne jeg godt have brugt på SFO ordningen i dag.
Politik handler om prioriteringer. Og ved en lynhurtig gennemgang af Hørsholms vedtagne budgetter kan jeg se, at der er flere ting, jeg ikke havde prioriteret på bekostning af vores SFO (og mange andre ting i øvrigt). Som eksempel kan nævnes en ny skøjtehal, samt de fleste af bevillingerne og ekstrabevillinger til kommunens tildelte migranter.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret 19 April 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV