DEBAT:

Et navneskift skal ikke stå alene

Af Jan Klit (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:
Først og fremmest har jeg naturligvis også med ganske stor interesse og nysgerrighed fulgt med i debatten omkring muligt navneskift til Kokkedal Station.
Det er da overordentlig interessant at se, hvordan forskellige 'meningsdannere' nærmest står i kø for at give udtryk for deres uforbeholdne mening.
Jeg står da meget gerne frem og tilkendegiver, at jeg syntes Thorkild Gruelunds forslag egentlig er ganske interessant.
Jeg vedgiver, at det er lidt kreativt og selvfølgelig på INGEN måde skal stå alene. Jeg har tidligere givet udtryk for, at jeg finder det overordentlig vigtigt at der opretholdes momentum i forhold til Kokkedal Station. Dette værende sig i forhold til en fortsat styrket SSP-indsats, overvågning, vagter, ændret belysning, beplantning mulig ændret åbningstid af f.eks. Kebabstationen og 7eleven og meget andet.
Det er derfor noget overraskende, når nogen på baggrund af et læserbrev pludselig befinder sig i den vildfarelse, at et muligt navneskift skulle stå alene. Det har efter min opfattelse ALDRIG været tilfældet.
Vi SKAL selvfølgelig fortsat gøre, hvad vi kan få at skabe et så trygt og godt miljø på Kokkedal station som overhovedet muligt.
I samme forbindelse vil jeg samtidig gerne korrigere nogens opfattelse af, at jeg eller andre således ønsker at tale Kokkedal ned.
Jeg syntes selvfølgelig Kokkedal skal tales op, og er faktisk en af dem, som har en klar opfattelse af, at Kokkedal er et langt bedre sted at bo end nogen fejlagtigt går rundt og tror.
Jeg har selv boet i både Kokkedal og Nivå, og selvom jeg selvfølgelig anerkender, at der eksisterer problemer af forskellig art, så fortjener området et langt bedre ry end det i nogens univers øjensynligt umiddelbart har.
Det er her et muligt navneskift kommer ind i billedet, idet der jo rent faktisk er evidens for, at navneskift kan være med til at skabe et nyt billede og indtryk af nogle områder.
Det er vel ikke tilfældigt, at politiske partier skifte navne, boligområder, veje og personer. Og ja selvfølgelig skal navnene ses i et historisk perspektiv som nogle også påpeger.
Det betyder dog ikke, at tingene er statiske og ikke kan ændres. Vi lever heldigvis i et meget dynamisk samfund, hvor ting løbende tilpasses efter nye forhold. Dette skal naturligvis balanceres og kun ske under behørig hensyntagen til andre tiltag som allerede nævnt, ligesom det økonomiske perspektiv naturligvis også bør indgå.
Alt i alt i min optik et ganske udmærket forslag, hvorfor jeg er lidt uforstående overfor bemærkninger fra nogle lokalpolitikere som helt til grin, aprilsnar mv..
Det overrasker mig også meget, at borgmesteren fra Fredensborg i stedet henviser til øget samarbejde. Vi har aldrig postuleret, at et eventuelt navneskift skulle stå alene, og ej heller tilkendegivet, at det skulle være på bekostning et reduceret samarbejde.
Jeg anerkender derfor ikke overraskende ikke påstanden om, at et muligt navneskifte ikke kan have en positiv effekt, så længe det sker med på en klog og velovervejet baggrund.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret 20 April 2017 14:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV