DEBAT:

Få gensidig empati - Kald stationen 'Kokkedal-Hørsholm'

Af Karin Egede, Opnæsgård 35, Hørsholm:
Argumentet for at skulle omdøbe Kokkedal Station i Hørsholm har vel ikke noget med faktum at gøre, at der i Jylland ligger en yderst anerkendt virksomhed 'Kokkedal Slot', som i sin tid vel ret forståeligt forsøgte at få eneret til navnet, da det blev kendt, at det faldefærdige Kokkedal Slot i Hørsholm skulle restaureres og etableres som hotel/restaurant?
I Jylland er der ikke en station ved navn Kokkedal, ej heller anden form for navneforvirrings fnidder omkring Kokkedal Slot! Ligesom at alle i Jylland godt ved, det historiske Gl. Estrup ligger i de skønne omgivelser på Norddjurs!
Her på Sjælland er der meget mere politisk fnidder om alt mellem himmel og jord. Kald dog en spade for en spade og få lidt mere gensidig empati, uanset politiske overbevisninger:
Faktum er "Kokkedal Station" ligger i Hørsholm Kommune, på en ø i verdens lykkeligste land. Efter sigende navngivet efter det nærtliggende Kokkedal Slot, som på den tid var noget fint. Byudviklingen ved Kokkedal, med mange søde unge mennesker, af mange forskellige nationaliteter, hvor nogen af dem IKKE har fået den rette hjælp og opvækst, med adgang til alt det sjove mange andre mere heldige unge i området har mulighed for, så som hestesport, sejlsport, skisport, motorsport, golf og etc., og i det hele taget har savnet blot et venligt blik fra voksne, i mødet med fremmede, får sine egne tanker!
OBS: Når børn vokser op i en for dem negativ atmosfære, kommer der et tidspunkt i opvæksten, hvor der opstår behov for at vise sin frustration! Tænk over det!
Uroen på Kokkedal Station er et nødråb. De unge keder sig, fordi ingen forstår dem helhjertet. Og så bliver det sjovt at komme i avisen.
Giv dem derfor mulighed for ægte lærerige oplevelser, væk fra hjemmet i nogen tid, og fornyet viden om de mange mulige interessante og udfordrende uddannelser, de kan vælge imellem. Lær dem at kæmpe for noget positivt i tilværelsen.
Hvis Kokkedal Station skal skifte navn, må det i min optik være, fordi det skal give god mening for både Kokkedal og Hørsholm Kommune, set med store briller som en turist, der skal finde vej til Kronborg, Museet for Søfart, Louisiana, Nivågaard og Karen Blixen Museet, så vil Kystbanen med togstationen 'Rungsted Kyst' og 'Kokkedal-Hørsholm', give rigtig god mening, også for Kokkedal Slot her i Hørsholm.

Publiceret 21 April 2017 10:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV