DEBAT:

Forhold i Trommen for handicappede er ikke blevet forringet

Af John Larsen, Chef for Center for Ejendomme, Hørsholm Kommune:

Der er i forbindelse med ombygning og renovering af Kulturhus Trommen ikke tale om, at salene er ombygget til fremover kun at være en biograf, som det er tilfældet i Halsnæs. Der er tale om et projekt, fleksible sale, som moderniserer Trommen og tilfører en ekstra funktion til visning af biograffilm. Det er også en vigtig pointe at nævne, at det i den forbindelse ikke har været muligt at reducere antallet af pladser i Trommens store sal. Kravene for at få de større teater- og koncertarrangementer i salen er, at Store Trommen som minimum har 350 siddepladser eller 700 ståpladser. Kravene til biograffunktionen er 200 siddepladser.
Der blev i forundersøgelserne til projektet undersøgt, om det ville være muligt at forbedre handicapadgangen til pladserne på balkon og de bagerste rækker. Dette ville kræve en elevatorfunktion i salen, hvilket ville reducere muligheden for at have det krævede antal pladser til koncerter og teaterforestillinger.
Der er ikke ændret på indretningen af salen, som dog er blevet forsynet med nye flytbare elektronisk styrede stolerækker, så disse kan køres væk i forbindelse med stående koncertarrangementer. Det er således ikke en forringelse af forholdene for de handicappede, der fortsat kan opleve koncerter mv. og som noget nyt nu også se film i Kulturhus Trommen. Der har ikke tidligere været henvendelser om handicapadgang og brug af første stolerække til kørestolsbrugere.
I forbindelse med fremtidige nybyggerier i Hørsholm Kommune vil vi sikre, at handicaprådet og øvrige relevante organisationer bliver involveret og hørt, når projekteringen af de nye byggerier planlægges. I forbindelse med ombygninger og renoveringer, undersøges det altid, om der er mulighed for at tilføre forbedringer, eller om der er lovmæssige krav der skal opfyldes, hvilket ikke har været tilfældet i ombygningen af Kulturhus Trommen.

Publiceret 24 April 2017 10:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV