DEBAT:

Rotter på loftet i Hørsholm

Af Hans-Henrik Tofft, Hestkøbvej 5 C, Birkerød:
Nej da! Som udenbys gæst i Hørsholm, var mit næsten første syn en stor kornfed rotte. Lå og slappede af ved et Pizzeria. Var det en italiensk rotte, der havde fået smag for delikatesser. Det ved jeg ikke. Den var pist væk, stor som en kattekilling.

Om end gæst i byen, må byen hygge sig med deres rotter, og disses hurtige og voldsomme formering. Jeg tænkte: ” jeg ringer til kommunen”. Der var lukket, selv om det var stort set midt på dagen. Nu var det ikke min opgave, at hive dem ud af hængekøjerne, så jeg ringede næste dag. At jeg gad? Efter flere omstillinger, havnede jeg i miljøafdelingen, hvor jeg fortalte om min observans. Jeg tror hun hed Benedikte? Jeg forklarede, og iskoldt fik jeg beskeden: ”Du kan gå ind på vores hjemmeside, det er der, man anmelder det”. Jeg spurgte, om kommunen rotteansvarlige, var tilstede. På mandag. Skulle jeg så begynde forfra i en tung dans med miljøafdelingen? Det har jeg ikke tid til, jeg har gjort alt jeg kunne, og jeg bor ikke i kommunen, var mit svar, så kan du ikke tage imod min anmeldelse? Nej, du kan gøre det, og det tager ligeså lang tid for dig som mig. Ups. Jeg får ikke løn for at hjælpe Hørsholm mod rottepesten… det gør damen, det ”venlige menneske” i kommunen.

Jeg ønsker ikke Hørsholm invaderet af rotter, men jeg ønsker en forståelse og venlighed fra kommunens side. I tilfældet var det faktisk mig, der var den venlige og naive hjælpsomme. Hvem er det, der har rotter på loftet?

Mine kærlige tanker, går til søens folk, men ikke til miljøafdelingen i Hørsholm.


Publiceret 27 April 2017 10:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV