DEBAT:

Thorkild, har du glemt lokalhistorien?

Af Elisabeth Møller, Folehavevej 3, 2970 Hørsholm, tidligere medlem af bestyrelserne for Hørsholm Egns Museum og Museumsforeningen for Hørsholm og Omegn:

Du, som har været tilknyttet Hørsholm Egnsmuseum, i dag Museum Nordsjælland, igennem en hel menneskealder, både som medlem af bestyrelsen i museet og foreningen, du har øjensynlig helt fortrængt den lokale historie!
Hvordan kan du sige at Kokkedal Station ligger i et ingenmandsland? Ved at sige det, sletter du en del af vores historie, en del af vores identitet. I stedet for at fokusere på det negative (urolighederne) og markedskræfterne (hvordan sælger vi bedst), skulle du vise dit kenskab til Hørsholms historie og højne området ved at fremhæve kvaliteterne og på den måde udvikle dig til en visionær politiker.
Tænk dog på den fantastiske farverig historie, Hørsholm har, det er ikke bare Hirschholm Slot og Karen Blixen og den historie kender du så godt som nogen og burde udnytte.
Lidt i samme boldgade har vi så et andet navne skifte, hospitalsgrunden, hvad skal den dog hedde? Jeg tror der var nogen, som nævnte noget med Karen Blixen, ja, hun har da sikkert været indlagt der engang!! Men stedet er forankret i, at der lå et hospital og det lå i Usserød, det hed da også Usserød Sygehus i det meste af hospitalets levetid. Vi har her nøjagtig samme situation som i Kokkedal, det er stednavne vi skal holde fast i og være stolte af.

Publiceret 27 April 2017 12:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV