DEBAT:

Fortovskørsel på ”Bumleballevej”

Af Fritz Reuther, Bukkeballevej 86A, Rungsted Kyst:
April måned er slut, og vi har de seneste uger haft meget regnvejr, som har efterladt vejene med store vandpytter.
Jeg bor på Bukkeballevej, hvor der efter den for nogle måneder siden afsluttede nedgravning af kloakker er opstået lunker i vejbanen, hvor store vandpytter er skyld i, at biler ved deres forbikørsel af fodgængere oversprøjter disse med snavset vand, så tøjet bliver svinet til og i værste fald ødelagt.
Dertil kommer, at både voksne og børn på cykler er begyndt at køre på fortovene, hvilket formentlig skyldes de mange huller og revner, som er i asfalten ude på vejbanen. Der opstår mange farlige situationer, når husejere skal køre ud fra garager og lignende, idet man ikke forventer, at der kommer cyklister strygende i ly af hække og plankeværker, hvoraf mange er børn, som samtidig benytter mobiltelefon til snak og underholdning.
Når jeg er faret i blækhuset, skyldes det, at jeg selv for et par morgener siden, var ved at ramme èn. Jeg vil derfor opfordre forældre til at forklare børnene, at det både er ulovligt og temmelig dumt at cykle på fortovene og i særdeleshed at benytte mobiltelefon under kørsel.
Men da det er vejenes tilstand, som i sidste ende er årsag til, at cyklisterne søger ind på fortovene, må jeg samtidig opfordre vejmyndigheden, nemlig Hørsholm Kommune, til at få asfalteret de omtalte veje, så der ikke opstår ”lunker”.
Jeg er klar over, at man har ventet med asfalteringen med den begrundelse, at vejene skal have tid til at sætte sig efter opgravningerne, idet det ellers bliver for dyrt. Det er imidlertid ikke ansvarsfraskrivende at ville spare penge for at undgå at udbedre vejene, så der ikke opstår skader på personer eller deres tøj og andre ejendele.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret 01 May 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV