DEBAT:

Vi skal fremme vindermentalitet

Af Anders Vestergaard (LA), medlem af kommunalbestyrelsen:
Op mod en million danskere i den arbejdsdygtige alder er på offentlig forsørgelse. I 1970 var tallet godt 200.000.

Det går med andre ord den forkerte vej på landsplan. Derfor mener jeg, at vi til de kommende budgetforhandlinger i Hørsholm skal have fokus på, hvordan vi kan undgå at skabe en offentlig kultur, hvor mennesker betragtes som viljeløse stakler, der er ofre for konkurrencestatens krav om produktivitet og effektivitet.

Når jeg læser eller ser nyheder virker det som om, at der er gået inflation i tildelingen af offerroller med en dertil hørende offermentalitet og offeridentitet, der koster kassen for kommunerne og samfundet.

Derfor er det dejligt, at udgangspunktet for Hørsholm kommune er rigtig godt. Vi er blandt de bedste til at få jobsøgende i arbejde, uddannelse, praktik eller anden form for aktivering og det gælder også flygtninge. Vi er så dygtige, at Arbejdsmarkedsstyrelsen har været på besøg for at høre hvordan vi skaber så gode resultater. En stor kadeau for dette flotte arbejde til medarbejderne og lederne i Hørsholm kommunes jobcenter.

Men det er vigtigt, at vi holder momentum og konstant er sultne efter forbedringer.
Forbedringerne kan komme ved at jobcenterets ledere og medarbejdere er nysgerrige og tør at gå nye veje for at skabe en vindermentalitet og formidle denne til de borgere de møder i hverdagen.
Vi har gode erfaringer med at gå nye veje, eksempelvis med duelighedskurser til de 18-25 årige, hvor Hørsholm kommune samarbejder med den lokale kursusudbyder True North. Samarbejdet har vist hvorledes det på kort tid er muligt, at skabe en jeg-kan-og-vil-selv vindermentalitet hos unge mennesker.
Som en del af samarbejdet med True North har Hørsholm kommune haft medarbejdere på kurserne for at lære nye måder, at arbejde med unge mennesker på.

Vi kommunalpolitikere skal via politiske initiativer fremme en vinderkultur, en jeg-kan-og-vil-selv-kultur og via hjælp til selvhjælp få unge som ældre til at genfinde værdigheden og ansvarligheden både i forhold til sig selv og til samfundet.Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret 02 May 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV