DEBAT:

Flyt rådhuset til politistationen

Af Svend Erik Christiansen (S), kandidat til kommunalbestyrelsen, Gardeniavej 3, Hørsholm:
Jeg vil gerne foreslå, at det nøje overvejes, om det vil være muligt at flytte hele rådhuset i den nedlagte politigård.
Jeg ved af erfaring som tidligere borgmester i Fredensborg-Humlebæk, at det er meget dyrt og besværligt, hvis et rådhus placeres på flere adresser. Hvis medarbejderne placeres i med større geografiske afstande mellem, sig bliver arbejdsgangene og kulturen i forvaltningerne meget besværlig med risiko for fejl der koster penge, fordi de ansatte ikke mødes tilstrækkeligt hyppigt.
For borgeren er det også enklere, hvis rådhuset ligger på én og samme adresse.
Afstandsmæssigt er der ingen problemer i at borgerne skal gå over Hørsholm Alle for at komme på rådhuset. Der er en tunnel, og der vil kunne laves nogle gode og brede forgængerfelter ved det lysregulerede kryds.
Nu har politistationen været til salg i en årrække, og der må kunne opnås en fair pris. Kommunen kunne jo ”true” bringe sin ret til at gribe ind, når huse står tomme i meget lang tid. Det er simpelthen ikke i orden at staten som ejer af politistationen i årevis blokerer en af de mest centrale grunde i Hørsholm.
Et rådhus med sine mange borgerrettede funktioner vil kunne give et yderligere opsving til Hørsholm by og bymidte. Mange borgere skal på rådhuset, og vil naturligt foretage flere ærinder samtidig til gavn for handelslivet. Der er mange ansatte på rådhuset som også skal handle.
Der skal være nem adgang til et rådhus i bymidten med offentlige befordringsmidler. Også her er beliggenheden på politistationen optimal.
Jeg vil opfordre til, at man, når det fremtidige rådhus skal planlægges, kun tænker i at have Rådhuset i en bygning og ikke tror, at man kan sprede rådhusfunktionerne ud på flere bygninger og bygningskomplekser i den centrale bymidte.
Hundrede af ansatte og de mange gæster vil give et pust til handelslivet, og derfor skal der være ledige forretningslokaler. Rådhusfunktionerne skal ikke okkupere lokaler der naturligt skal bruges til handel, når der kommer mere liv i byen
Det nuværende rådhus bliv placeret på en gammel skole i Kokkedal – blot fordi den var der. Det var altså udelukkende økonomiske grunde til at rådhuset blev flyttet væk fra Hørsholm bymidte. Men det var man nok ligeglade med dengang. Så når vi nu skal overveje et nyt rådhus, skal vi huske at Rådhuset primært er til for borgernes skyld.
Nyt slogan: Én by - ét Rådhus centralt i byen.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Se linket under artiklen.

Publiceret 05 May 2017 09:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV