DEBAT:

Et Hello Kitty-plaster hjælper ikke en amputeret SFO

Glen Madsen (DF), kommunalbestyrelseskandidat i Hørsholm, far til to børn i SFO:

Det er valgår, og det kan mærkes.
Som det vel efterhånden er de fleste bekendt, besluttede en enig kommunalbestyrelse sidste år at slagte SFO'en i Hørsholm.
Og ja, jeg skrev slagte. Det var nemlig en helt bevidst og gennemanalyseret handling.
Det står som et uomtvisteligt faktum, efter flere af de ansvarlige kommunalbestyrelsesmedlemmer i den medfølgende debat har erkendt, at kommunalbestyrelsen var velvidende om de sandsynlige konsekvenser af beslutningen. Hvor de både fordyrede SFO'en og forringede normeringen.
Findes der nogen i Hørsholm, der ikke kender til sagen?
Forældreprotesterne har været massive - udmeldelserne af SFO-børn ligeså.
Da skoleåret startede i august 2016, var der 398 indmeldte børn fra 4. og 5. klasse. I maj måned i år var antallet helt nede på 182 børn. Intet mindre end en regulær katastrofe for vores SFO.
For nogle dage siden vedtog en enig kommunalbestyrelse at sætte verdens mindste stykke gaze på det gigantiske sår, de selv har forårsaget.
Oprindelig var takststigningen på over 350 procent. Nu er den så reduceret til “kun” at være 205 procent, og kommunalbestyrelseskammeraterne klapper igen hinanden på skuldrene. Helt sikkert tilfredse med deres arbejde og med en følelse af, at de har redet stormen af, inden kommunalvalget i efteråret…
Men kære venner i kommunalbestyrelsen. I har altså lavet en omgang møg ud over alle grænser, og jeres lille Hello Kitty plaster hjælper desværre intet på et styrtblødende sår.
Hvor mange af de børn, der er blevet meldt ud, tror I, der kommer tilbage?
Og hvor mange velfungerende børnefamilier tror I, der tiltrækkes af en stigning i SFO-taksten på 205 procent?
Svaret er: Ingen!
SFO'en i Hørsholm er vingeskudt på grund af jer. Og prisen betales af alle børn, både dem, der allerede er meldt ud, og dem, der trods alt stadig er tilbage. Foruden alle børnenes forældre og ikke mindst SFO'ens ellers så engagerede personale.

Publiceret 23 June 2017 13:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV