DEBAT:

Hvem vil repræsentere ca. 6.500 pensionister i Hørsholm fra 2018?

Af Fritz Reuther, Bukkeballevej 86 A, Rungsted Kyst:
20. juni havde formanden for Ældresagen Villy Nordby Kjelden et indlæg i Ugebladet, hvor han oplyste, at kommunens nedskæringspolitik på ældreområdet i perioden 2015-2017 havde placeret Hørsholm på en absolut sidsteplads efter Varde kommune.
Han sluttede sit indlæg med et håb om, at politikerne ved budgetlægningen for 2018 vil leve op til borgmesterens grundlovstale, hvor dennes vision var ”at Hørsholm skal være det mest attraktive sted at bo”, hvilket også er Ældresagens motto nemlig ”et godt liv-hele livet”.
Begge udsagn lyder dejligt, men erfaringen er desværre en helt anden, idet selv om de enkelte partier, især når vi nærmer os et nyt kommunalvalg, lover guld og grønne skove for de ældre, så ender det alligevel med, at de kun kan få budgettet til at holde, hvis de nedprioriterer ældreområdet.
Ældresagen har ca. 4.700 medlemmer i Hørsholm og gør et stort arbejde med hjælp og rådgivning, men har i realiteten ingen politisk indflydelse på, hvad der foregår i kommunalbestyrelsen, da ”Ældresagen” er en politisk neutral forening.
Hvis man regner de borgere med, som i tidsrummet 2018–2022 passerer de 65 år vil der formentlig være mere end 6.500 stemmeberettigede +65årige vælgere i Hørsholm ud af en samlet stemmeberettiget flok på 19.041 ved sidste kommunalvalg i 2014, hvor stemmeprocenten var 77,08 % svarende til 14.677 afgivne stemmer.
Da der er 19 mandater i kommunalbestyrelsen, er det ikke urealistisk at mene, at de +65årige bør have ca. 1/3 af mandaterne eller seks kommunalbestyrelsesmedlemmer efter næste valg.
Dette kræver imidlertid, at nogle friske +65årige kommer ud af busken og melder sig som kandidater til at sikre, at Hørsholm bliver det mest attraktive sted at bo i Danmark for de ældste borgere - og ikke som nu den dårligste kommune i hele landet.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 30 June 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV