DEBAT:

Udviklingen må ikke gå uden om Hørsholm

Af Anne Ehrenreich, Medlem af Kommunalbestyrelsen for Venstre:

Hørsholms vigtigste plan er på vej. Kommunalbestyrelsen har haft en første drøftelse af kommuneplanen for perioden 2019-2022, som er på vej i offentlig høring. Jeg kan kun opfordre alle til at læse den meget grundigt og evt. indsende høringssvar. Planen indeholder nemlig flere forslag, som vil lægge begrænsninger på udviklingen, bl.a. på detailhandelsområdet. Her lægger planen op til en meget stram regulering, som vil begrænse den frie konkurrence i det ellers borgerlige Hørsholm.
Der lægges således op til, at nye dagligvarebutikker ikke må placeres nærmere end 500 m fra en anden dagligvareforretning. Med de nye regler ville det ikke have været muligt for Rema 1000 at åbne supermarked over for Kongevejscentret på Usserød Kongevej. Samme gælder Irma/Netto på Rungsted Bytorv. Ønsker vi en by med en så skrap regulering, der lægger begrænsninger på konkurrencen?
Det ønsker Venstre ikke. Kommuneplanen skal skabe rammer, som gør Hørsholm til en attraktiv by for såvel borgere som for detailhandel. Ellers risikerer vi, at udviklingen går uden om Hørsholm og flytter til nabobyerne, hvor man ikke har ligeså stramme regler.
Der var også lagt op til, at møbelbutikker kun måtte placeres i Hørsholm Bymidte. Først var argumentet for dette, at det fulgte af Planloven. Det lader dog til, at der er kommet mulighed for at etablere større pladskrævende butikker i Kokkedal Industri Park, bl.a. møbelbutikker. Det vil Venstre også arbejde for, at der bliver åbnet mulighed for.

Publiceret 04 July 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV