DEBAT:

Mor, hvorfor løj politimanden?

Af Elin Aagaard  Mikkelborg Alle 54, Hørsholm:
Det er dagen, en 6-årig dreng har glæder sig meget til - hans første skoledag i 1. klasse på sin skole i Nivå. Sammen med mor og storebror kører de spændte til skolen (naturligvis behørigt fastspændt). Ved udstigning på skolens p-plads bliver de mødt af en politibetjent, som konfronterer drengenes mor med, at den yngste (på bagsædet) ikke havde haft sele på, og at dette udløser en bøde og et klip i kørekortet. Drengen er i chok, begynder at græde og siger, at han jo havde sele på.
Betjenten indleder en længere dialog om sikkerhed m.v., men accepterer til sidst overfor moderen og den grædende dreng, at der muligvis er sket en fejl.
Det var drengens første møde med ordensmagten, som han har (havde) stor respekt for. Unægtelig en noget traumatisk start på en stor dag. Drengens mor fik ikke fotograferet drengen foran skolen og måtte køre uden mulighed for at få talt hændelsen igennem.
Man kan kun håbe, at tiden får oplevelsen til at blegne. Måske skal politiet på denne slags opgaver have lidt undervisning i, hvordan man 'møder' børn.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 11 August 2017 14:15

SENESTE TV