DEBAT:

Borgmester om Ulvemosehuset - Derfor vil vi bygge nyt

Af Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune, i et svar til Cecilie Reumert Wagtmann, formand for forældrebestyrelsen i Ulvemosehuset:
Kære Cecilie.
Tak for dit debatindlæg og for at slå et slag for at bevare Ulvemosehuset i de nuværende rammer. Jeg kan ikke undgå at bemærke, at du ønsker at bevare en velfungerende daginstitution og velfungerende skole – så vil vi jo grundlæggende det samme. Vi ser blot forskellige løsninger.
Og her må jeg sige, at du og andre forældre, som allerede har jeres børn i Ulvemosehuset må give mulighed for, at flere kan få del af den kvalitet, I oplever i Ulvemosehuset.
Ulvemosehuset skal nemlig IKKE nedlægges eller lukkes. Vi ønsker tværtimod at bevare kvaliteten i det pædagogiske arbejde og supplere med bedre og mere egnede fysiske rammer, som understøtter børns leg, læring og udvikling gennem veludnyttede faciliteter til leg og bevægelse. Derfor vil vi flytte Ulvemosehuset til bedre rammer – meget gerne integreret med Rungsted Skole. Flytningen vil ske, så børn og forældre kun oplever ét skift.
Du appellerer til, at Ulvemosehuset bevares, og at vi bygger en ny mindre institution til 60 børn for at dække den efterspørgsel, der er på daginstitutionspladser. Humlen er, at dette kan ske på Rungsted Skoles matrikel, fordi der faktisk er plads.
Det, Kommunalbestyrelsen drøfter i budgetforhandlingerne, det er, om vi vil gå videre i den proces, hvor vi undersøger, hvor mange børn vi kan skabe plads til på en god måde. Hverken jeg eller de andre politikere ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Vi vil have de bedste daginstitutioner og skoler i Hørsholm Kommune.
Det er ikke så tit, der bygges nye daginstitutioner i Hørsholm Kommune. Det handler jo om, at det koster penge at bygge nyt. Men når vi bygger nyt, så skal vi tænke os om – også i forhold til fremtidens behov. Og her vil jeg gerne som borgmester stå i spidsen for, at vi både bruger vores penge fornuftigt og bygger tilstrækkeligt med pladser.
Jeg får ind imellem henvendelser fra borgere, som ikke kan få plads i den daginstitution, de ønsker sig. Det, mener jeg, vi som politikere har en forpligtelse til at gøre noget ved – også derfor ønsker vi at øge antallet af daginstitutionspladser i Rungstedområdet.
Summa summarum: Vi er enige om, at der er kvalitet i Ulvemosehuset, og at vi skal bevare velfungerende daginstitutioner og skoler.
Jeg mener dog ikke, at kvaliteten i Ulvemosehuset ligger i den utidssvarende ældre bygning. Derfor vil vi bygge nyt.

Har du en holdning til dette? Så kan du komme af med den på Ugebladets Facebook-side. Se linket under denne artikel.

Publiceret 13 September 2017 16:15

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV