DEBAT:

Skeen skal tages i den anden hånd på idrætsområdet

Af Stephan Grey, formand for Rungsted Hørsholm Floorballklub:
Det kommer ikke som den store overraskelse, at Hørsholm kommune kommer ind på en top 10 over de dårligste kommuner til at prioritere idrætsområdet i en netop offentliggjort analyse fra DIF.
En nedslidt Idrætspark og mangel på tidssvarende faciliteter for breddeidrætten er nogle af de største udfordringer.
Store dele af Hørsholm Idrætspark burde omdannes til et museum, eftersom det er at træde ind i et stykke uberørt kultur fra 60'ene, som ikke lever op til de moderne krav til idrætsfaciliteter.
Nuvel er der blevet investeret i idrætsfaciliteter også i idrætsparken, men det har primært været i faciliteter som ikke er kommet bredden til gavn.
Antal af idrætsaktive er stærkt voksende og det presser foreningerne og problemet bliver kun større som følge af en stor generation af forældre og ældre som er mere aktive.
I Rungsted Hørsholm Floorball klub udgør motionisterne 30 pct. af medlemmerne mod bare 5 pct. for 3 år siden. Når vi samtidig har haft en medlemsfremgang på 200 procent på ungdomssiden, så fortæller det alt om udviklingen.
Vi mangler en multihal til idrætten, som i det daglige kan være træningshal og som kan omdannes til opvisningshal, når der er behov for det, så vi kan tiltrække større events for bredden på idrætsområdet, hvilket vi slet ikke kan i dag.
En multihal giver desuden mulighed for at samle idrætten omkring nogle mere tidssvarende faciliteter, som lever op til de moderne familiers krav.
I analysen fra DIF topper en anden konservativ højborg listen over de kommuner som er bedst på idrætsområdet. Gentofte har prioriteret idrætsområdet og investeret i nye og mere tidssvarende faciliteter.
Så politikere: Hvis I oprigtigt gerne vil være en attraktiv kommune for børnefamilier, så skal skeen tages i den anden hånd på idrætsområdet og kassen skal åbnes for investeringer i bredden og i løsninger som er holdbare 20-30 år ud i fremtiden og ikke kun næste valgperiode.

Publiceret 02 November 2017 06:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV