Charlotte Kirchheiner Hansen, kandidat for Konservative.

Charlotte Kirchheiner Hansen, kandidat for Konservative.

DEBAT:

En hurtig lokalplan for Folehavekvarteret

Af Charlotte Kirchheiner Hansen (K), kandidat for Konservative, Gøgevang 43, Hørsholm:
Lokalplansarbejdet i Folehavekvarteret er det første, jeg tager fat på, hvis jeg efter kommunalvalget i november kommer ind i Kommunalbestyrelsen.
Internt har jeg presset på for at afsætte midler i budgettet til at lave en lokalplan for blandt andet Folehavekvarteret. Pengene er sat af, men det er vigtigt at arbejdet påbegyndes straks, og at borgerne involveres fra starten af.
Som barn i den sydlige del af Hørsholm Kommune cyklede jeg indimellem gennem Folehavekvarteret. Jeg drømte om at komme til at bo her engang. Området var grønt, åbent og nede på jorden både stemningsmæssigt og i fysisk udtryk.
For otte år siden flyttede jeg som voksen hertil med min familie. Folehavekvarteret var heldigvis stadig venligt og imødekommende. Jeg værdsætter hver dag, at mit kvarter har store, private, haver, og at beboerne samtidig er så åbne, at man altid kan blive inviteret ind i disse haver. Det er kort sagt et trygt og hyggeligt kvarter, hvor folk respekterer og hjælper hinanden. Da jeg for nogle år siden skabte deleplatformen villavenner.dk var det med udgangspunkt og inspiration i netop Folehavekvarteret.
Men for et par år siden skete der et lille skift. Der blev et par steder bygget på en måde, som ikke respekterede naboens privatsfære og lysindfald. Det har frustreret mange beboere, som ikke ønsker, at området ændrer karakter. Udviklingen går hurtigt lige nu, hvor der er mindst en håndfuld storstilede byggeprojekter i gang.
Der er derfor brug for, at vi hurtigst muligt får sat gang i arbejdet med en lokalplan, og der er brug for at planen afspejler beboernes ønsker. Selvom borgermøder ikke er påkrævet ved lokalplansarbejde, vil jeg insistere på at inddrage borgerne helt fra starten af processen. Det er en vigtig værdi for mig, at man i lokalpolitik tager udgangspunkt i borgernes egne perspektiver. Jeg er kun blevet styrket i min tro af den seneste tids mange byggesager, hvor politikere, administration, bygherrer og borgere er gået helt skævt af hinanden, fordi borgerne ikke er blevet engageret rettidigt.


Publiceret 06 November 2017 07:30